XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kokosolja Användning i livsmedel

Kokosolja är en ätlig, tropisk växt olja som härstammar från kokos palm, ett träd gröda som är hemma i tropikerna. För många århundraden har det varit en traditionell dietary stapelvara i befolkningar som lever i Asien, Afrika och Stillahavsöarna. Idag har dess användning i livsmedel antagits av människor över hela världen. Men innan införliva kokosolja i din kost, är det viktigt att komma ihåg att forskning om hälsoeffekterna av kokosolja pågår fortfarande.

dietary Fat

Kokosnötolja kan tas som en källa för kostfetter. Jon J. Kabara, Ph.D., vid University of Michigan rekommenderar att du använder kokosolja som ett hälsosamt kulinariska alternativ till animaliska fetter. Detta beror på att fett i kokosolja är i form av medellånga fettsyror, som är bra för din hälsa. Animaliska fetter, å andra sidan, är i form av långkedjiga fettsyror, som tenderar att höja kolesterolnivåer och orsaka hjärtsjukdomar.

Välling

I sin bok och ldquo; Coconut Miracle & rdquo; Bruce Fife, Ph.D., konstaterar att kokosolja läggs till de flesta modersmjölkersättning. Detta är på grund av dess höga laurinsyrahalt. Han rapporterar att laurinsyra är en viktig del av mor och rsquo; s mjölk, och tjänar till att förbättra absorptionen av näringsämnen, hjälpa matsmältningen, hjälper till att reglera blodsockernivåer och fungerar som en antimikrobiell och antiparasitmedel för att skydda barnet från infektion. Den laurinsyra i kokosolja tjänar samma syfte när de läggs till välling.

kulinariska användningar

Kokosolja används flitigt i tropiska områden som matolja. Fife skriver att denna olja är ett hälsosamt val för matlagning och stekning eftersom det har en relativt hög rök punkt 360 och grad; F. Som sådan, till skillnad från andra matoljor, kan det vara upphettas till höga temperaturer utan att bilda transfetter. Vidare, eftersom det går långsamt att oxidera, är det resistent mot härskning och har en mycket längre hållbarhet på upp till två år.

Functional Food

Kokosolja anses vara en funktionell mat eftersom införliva den i din kost ger mer än bara näringsmässiga fördelar. I en monogram på kokosolja, Mary G. Enig, Ph.D., FACN konstaterar att kokosolja innehåller ett antal fysiologiskt funktionella komponenter som har icke-kost, hälsostödfunktioner. En sådan komponent är laurinsyra. Hon citerar senaste forskningsstudier visar att laurinsyra har unika egenskaper i livsmedelsanvändning som är relaterade till dess antibakteriella, antivirala och anti-protozoiska funktioner. Kaprinsyra är en annan av de fettsyror som finns i kokosolja, som har visat sig ha antimikrobiella egenskaper.