XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hantera OCD Med hälsosam kost & amp; Träning

Tvångssyndrom, eller OCD, är en psykisk sjukdom som kännetecknas av återkommande tvångstankar och repetitiva beteenden avsedda att dämpa ångest som orsakas av dessa tankar. Även National Institute of Mental Health listar psykofarmaka och beteendeterapi som första linjens behandling för OCD, näringsexperter tror att sjukdomen kan delvis lindras genom diet och motion.

Kännetecken för OCD

OCD är ett ångestsyndrom där beteenden såsom räkning, rengöring och handtvätt fungera som ett försvar mot besvärande tvångstankar. En person med OCD kan ha problem att leva ett normalt liv, kanske till och med blir oförmögen att lämna huset utan att kontrollera hundratals gånger för att se till att dörren är låst eller apparater är avstängda. OCD kan samexistera med andra psykiska sjukdomar som depression eller ätstörningar. Enligt University of Maryland Medical Center, cirka två procent av befolkningen erfarenhet OCD till en viss grad.

konventionella behandlingar

Kognitiv beteendeterapi, där en person som lider av OCD systematiskt utmanar vanföreställningar som driver sjukdomen, har visat sig vara särskilt effektiv vid behandling av sjukdomen. En form av kognitiv beteendeterapi skräddarsydd för OCD är exponeringsterapi, där patienten konfronterar källan till hans rädsla med terapeuten närvarande. Till exempel, någon som är rädd för bakterier kan gå in i en offentlig toalett och trycker diskhon eller toaletten, sedan motstå frestelsen att omedelbart tvätta händerna. National Institute of Mental Health rapporterar att en klass av läkemedel som kallas selektiva serotoninåterupptagshämmare kan också vara till nytta vid behandling av OCD.

Hantera OCD med diet

Enligt näringsexpert Dr Ray Sahelian, författare till "MindBoosters," livsmedel som kan vara till nytta för OCD drabbade inkluderar de rika på folsyra och vitamin B12. Exempel på livsmedel som innehåller mycket folsyra inkluderar broccoli, bananer, potatis och sojaprodukter, medan de rika i B12 är lever och mejeriprodukter. Strikta vegetarianer och veganer lider av OCD kan dra nytta av B12 tillskott, såsom näringsmässiga jäst. Dr Sahelian föreslår att kosttillskott som 5HTP och passionsblomma kan också vara till hjälp för ångest.

Hantera OCD med Motion

Motion, som har potenta antidepressiva effekter kan också vara till hjälp vid behandling av ångest som plågar OCD drabbade. Enligt Mayo Clinic, hur motion kan bidra till att lindra OCD symptom inkluderar lanseringen av "må-bra" neurotransmittorer och endorfiner i hjärnan och en ökning av kroppstemperaturen, vilket kan bidra till att främja en känsla av lugn. Motion hjälper dig också interagera med andra socialt, bygger självkänsla och distraherar dig från oroande tankar.

överväganden

För vissa människor, kan OCD symptom vara förödande trots den bästa kost och motion regim. Om du lider av symptom av ett ångestsyndrom, kontakta din läkare för remiss till en kvalificerad psykiater eller psykolog som kan ge en korrekt diagnos. Kost och motion är inte substitut för behandling av läkare eller sjuksköterska. Om du vill göra kost och fysisk aktivitet en primär del av din OCD behandling, kan din psykiater rekommendera en dietist som kan hjälpa dig att utveckla en behandlingsplan. Du kanske vill leta efter en behandlingsteam på ett sjukhus med både en psykiatrisk och en avdelning näring.