XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Gör Vitlök Kosttillskott arbete samt färsk vitlök för att minska tilltäppta artärer?

Tilltäppta artärer orsakas av en uppbyggnad av plack, ett tillstånd även känt som ateroskleros. Höga kolesterolvärden bidra till denna sjukdom, och patienter ordineras ofta lipidsänkande läkemedel och kan även vara kandidater för kirurgiskt avlägsnande av plack om ärendet är allvarlig nog, enligt University of Maryland Medical Center. Vitlök har använts som ett komplement som kan hjälpa till att sänka högt blodtryck eller kolesterolnivåer, vilka båda är riskfaktorer för utveckling av åderförkalkning. Dock har FDA inte godkänt vitlök som en behandling för denna sjukdom. Forskning under de senaste 20 åren har gett blandade resultat när det gäller effekten av vitlök kompletterar, men de kan bidra till att förhindra utveckling av eller främja tilltäppta artärer. Tala alltid med din läkare innan du lägger någon typ av tillägg till din diet.

arteroskleros Fakta

Enligt University of Maryland Medical Center, fett och andra ämnen i blodet bildar artären-igensättning plack som leder till åderförkalkning, eller åderförkalkning. Eftersom minskat artärer betyder ditt hjärta måste arbeta hårdare för att pumpa blod genom dem, kan högt blodtryck också resultera från detta tillstånd. Åderförkalkning är också en ledande orsak till hjärt-kärlsjukdomar, som är en primär orsak till dödsfall bland personer över 45 års ålder, enligt University of Maryland Medical Center.

vitlök Fakta

Färsk eller rå vitlök är en ört som finns i lampan form och varje lampa innehåller flera klyftor. Dessa klyftor är ofta krossas eller hackas för att tillföras livsmedel för smaksättning ändamål, vilket får dem att släppa en karaktäristisk lukt. Den kemiska substans som produceras denna lukt kallas "allicin" enligt MedlinePlus, och det anses också vara den aktiva ingrediensen som bidrar till ört hälsofördelar. De flesta vitlök komplettera tillverkare ålder eller jäsa allicin för att eliminera den karakteristiska lukten; emellertid detta också effektivt minskar mängden av den kemikalie som är tillgänglig för kroppen att använda. Oavsett, använder de flesta forskning hittills i åldern vitlök extrakt eller ålder, för att bestämma effekten av denna ört som behandling och en förebyggande åtgärd för många hjärt-kärlsjukdomar.

Vitlök för att behandla tilltäppta artärer

"Nutrition" publicerade en översyn 1997 om att vitlök forskning på människor fortfarande saknas, men det visar löfte att minska hyperlipidemi och nivåer av plack i kärlväggarna. 1999, "åderförkalkning" publicerat en studie som fann att ge patienter vitlökspulver med höga doser av allicin upplevde en liten minskning av arteriell plack under en period av fyra år; Men denna effekt minskade också som försökspersonernas ålder ökade.

Vitlök för att förebygga tilltäppta artärer

Även i 1999, "åderförkalkning" publicerade en annan studie som fann att komplettera med hjälp av AGE i stället för rå vitlök produceras betydande resultat som en anti-ateroskleros medel. Detta tyder på att AGE kan spela en viktig roll för att minska risken och progression av tilltäppta artärer. På senare tid, en studie i "Journal of Nutrition" 2001 konstaterar att även om den exakta mekanismen för hur vitlöksextrakt fungerar är okänd och det behövs mer forskning, AGE var effektivt för att sänka kolesterolhalten i blodet. Men motstridiga resultat publicerade i "Archives of Internal Medicine" i 2007 fastställt att färsk vitlök och vitlök kosttillskott inte har någon effekt på blodfetter. Som alltid fråga din läkare innan du tar vitlök tillskott eller lägga till mer färsk vitlök till din diet som en del av din personliga hälsa plan.