XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Aerobic Motion & amp; Cardiovascular & amp; andningssystemet

På egen hand, ditt hjärta och lungor fungerar alldeles utmärkt. De kommer att fortsätta att arbeta även när du sitter ner eller ligger platt på rygg på väg att glida iväg till sömn. Men med tiden, precis som resten av kroppen, ditt hjärta och lungor kommer att sluta fungera så effektivt som de en gång gjorde. Medan diet har något att göra med saker, är aerob träning nyckeln till att se till att blodet håller pumpning, så att du kan leva ett långt och hälsosamt liv.

Andning och pumpning

Dina kardiovaskulära och respiratoriska system ger dig med syre och näringsämnen. Att arbeta tillsammans, befria de kroppen av koldioxid och andra giftiga restprodukter. Ditt hjärta, kärl och blod blod utgör ditt kardiovaskulära systemet, vilket är till stor del ansvarig för att bära syre genom kroppen genom blodflödet. Dina lungor är den viktigaste komponenten i din andningsorganen, som är ansvarig för att se till att ditt kardiovaskulära systemet har en god tillgång på syre för att arbeta med.

Sjukdom kämpar maskin

Aerob träning såsom promenader, löpning, cykling eller simning förbättrar funktionen av artärer, minskar inflammation till följd av sjukdomar, och ökar antalet celler som hjälper till att förnya artärer. Regelbunden motion hjälper också förbättra kolesterol och blodfetter och kan öka din livslängd genom att minska dina chanser att utveckla stroke, typ 2-diabetes och vissa former av cancer, såsom bröst- och tjocktarmscancer.

Skötsel av Ticker

En dålig kardiovaskulära systemet kan leda till sjukdomar i hjärta och blodkärl, vilket kan resultera i en hjärtattack. hjärta och lungfunktion aerob träning förbättrar så att det finns en god tillgång på syre och tydliga artärer att bära att syre i blodet. Detta innebär att risken för att utveckla högt blodtryck eller hypertoni reduceras. Ytterligare effekter är en minskning av det onda kolesterolet och en ökning i den typ av det goda kolesterolet som gynnar dig.

Regelbunden Som urverk

Att få de bästa positiva effekter och hälsofördelar från aerob träning, gör regelbunden måttlig fysisk aktivitet på de flesta dagar i veckan samtidigt som du följer en hälsosam och balanserad kost. American College of Sports Medicine rekommenderar minst 30 till 60 minuter av måttlig motion fyra eller fem gånger per vecka. Detta kan vara allt från rask promenad till cykla eller en övning klass tre gånger per vecka. Rådgör med din läkare innan du utför någon måttlig eller kraftig fysisk aktivitet.