XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kvinnor har hysterektomi för att lindra symptom av muskelknutor, endometrios eller andra hälsofrågor kopplade till hormonell obalans. Många läkare närvarande hysterektomi som det enda alternativet, men gör dina läxor-det finns alternativ till denna operation som du bör lära om. Om du har beslutat att ha en hysterektomi, kommer du sannolikt att uppleva en hormonell obalans, åtminstone tillfälligt. Att veta hur man balanserar dina hormoner kommer att förbättra din fysiska och emotionella hälsa.

Instruktioner

1 Hitta en läkare, sjuksköterska läkare eller annan vårdgivare som specialiserat sig på bioidentical hormonersättningsterapi innan du har din hysterektomi. De flesta läkare ordinera en kombination av syntetiskt östrogen och progesteron, men studier visar att ta syntetiska hormoner är en hälsorisk. Bioidentical hormoner utgör färre eventuella hälsorisker. Telefon blandnings apotek lokala och be om remisser till vårdgivare som förskriver bioidentical hormoner.

2 Ring vårdgivare enligt dig genom compounding apotek, och fråga om de tar din sjukförsäkring. Fråga sedan om kostnaderna för mottagningsbesök, laborationer och andra tester och procedurer som balans hormoner, och använda denna information för att välja din hormonspecialist. Vet att även om din försäkring inte täcker några eller alla av dessa kostnader, inte behandlingen inte vara dyrt, och hälsofördelar med att använda bioidentical snarare än syntetiska hormoner efter hysterektomi är ovärderliga.

3 Besök hormonet specialist på ditt val, några månader innan operationen, om det är möjligt. Be honom eller henne att göra ett hormon panel på dig innan operationen, för att använda den som en baslinje för att hjälpa till att balansera dina hormoner efter operationen. Kvinnor som har högre östrogennivåer före operationen lider mest obehag efter hysterektomi, och att veta dina nivåer i förväg hjälper hormonspecialist bestämma vad hormonnivåer du kan behöva under de första veckorna eller månaderna.

4 Fortsätt att se din hormonspecialist regelbundet. Om klimakteriebesvär kvarstår, kan specialisten upprepade gånger ändra föreskrivna nivåer av vissa hormoner; ha tålamod, och skriva ner dina känslomässiga och fysiska symptom varje dag. Dela din dagliga rekord av symptom med din specialist vid varje besök. Många hormon specialister hitta symptomen av deras patienter mer användbar än blod- eller spotta tester i val av hormonnivåerna för patienter.

5 Ändra din kost för att hjälpa din hormoner balans. Många kemikalier påverkar hormonerna, så äter bara ekologiska frukter och grönsaker efter hysterektomi. Skär ner på bearbetade livsmedel, och ta rött kött och alla mejeriprodukter ur din kost-sluta äta hamburgare, biffar, mjölk, bröd eller kex innehåller mjölk eller vassle, ost, yoghurt, gräddfil och smör. Om du inte kan göra utan kött, köpa hormonfritt kött.

6 Undvik petrokemi så mycket som möjligt; dessa stör kvinnliga hormonbalans. Använd miljövänliga, naturliga produkter, såsom vinäger, bakpulver eller "gröna" rengöringsprodukter från hälsokostaffärer för att rengöra ditt hem. Undvik också plastbehållare vid förvaring mat, och hålla sig borta från bekämpningsmedel efter hysterektomi.

7 Arbeta ut flera gånger i veckan. Träna på en hög hjärtfrekvens kan ha en negativ inverkan på hormonnivåer, så sätta på en pulsmätare och bo i en låg zon för ditt hjärta. Motion avvärjer depression och ångest som ibland inträffar efter hysterektomi hjälper till att hålla dina hormoner i balans.

Tips

  • Det tar ofta tid att hitta rätt balans för alla dina hormoner efter hysterektomi. Utan hormonersättning efter hysterektomi, kommer du antagligen lida värmevallningar, fuzzy tänkande, humörsvängningar, torr hud, huvudvärk, sömnlöshet, förlust av libido eller andra obehagliga symptom; dessa kan vara särskilt svåra om du är premenopausala och din kirurg utför en fullständig hysterektomi, ta bort äggstockarna tillsammans med livmodern. Hormonbehandling lindrar dessa symtom för många kvinnor.
  • Vet att om du har cancer eller en familjehistoria av cancer, bör hormonersättningsterapi av något slag övervakas noggrant av en skicklig hormonspecialist. Vissa vårdgivare tillåter inte patienter med en familjehistoria av cancer har hormonbehandling alls.
  • Vissa vårdgivare känner att hysterektomi och även bioidentical hormonbehandling utgör för många hälsorisker, och att det finns bättre alternativ. Besök webbplatser i Ytterligare resurser nedan för att studera dessa sidor av kontroverser.
  • Ät inte sojaprodukter ofta om du använder någon form av hormonbehandling. Även äta soja kan vara en bra behandling för klimakteriebesvär om du inte är på hormonersättning, det kan röra med dina föreskrivna hormonnivåer och äventyrar läkarens förmåga att ordinera rätt nivå.