XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man kan förebygga värmeslag med mat

Hypotalamus är den del av hjärnan som styr kroppstemperatur, hunger och törst. När du upplever värmeslag, är din kropp producerar mer värme än den kan släppa, särskilt om du är uttorkad, eftersom din kropp minskar kroppstemperaturen huvudsakligen genom svett, enligt University of Maryland Medical Center, eller UMMC. När den inte behandlas, kan värmeslag leda till värmeslag, vilket är när kroppen når temperaturer på 104 grader eller högre, när man riskerar att organsvikt, hjärnskador och död, enligt FamilyDoctor.org.

Steg 1

Hur man kan förebygga värmeslag med mat

Ät mat som kommer att stödja en väl fungerande din hypothalamus, som är en del av endokrina systemet. Sådana livsmedel innehålla alger, gröna bladgrönsaker, morötter och skaldjur, bland annat lax och tonfisk, som innehåller essentiella fettsyror. Du kan också inkludera olivolja, nötter såsom mandlar, cashewnötter och jordnötter samt livsmedel som innehåller mycket mineraler som broccoli, grönkål och collards.

Steg 2

Hur man kan förebygga värmeslag med mat

Ät frukt och grönsaker som har ett högt vatteninnehåll, särskilt om du räknar med att spendera sammanhängande timmar arbetar eller spelar i direkt solljus. Några av dessa livsmedel innehålla ananas, gurkor, äpplen, päron, tomater och apelsiner. Vattenmelon är särskilt fördelaktigt i hydrating din kropp, och du kan äta det i bitar, lägga till fruktsallader eller göra vattenmelon vatten med det genom att sätta det i mixern.

steg 3

Hur man kan förebygga värmeslag med mat

Återfukta din kropp genom att konsumera buljonger, soppor och spannmål med låg fetthalt eller nötter mjölk. Även livsmedel har sin egen vatteninnehåll, är det bra att öka din flytande konsumtion med dessa typer av livsmedelsberedningar. Misosoppa är en bra idé under kalla dagar, och gazpacho, som är en spansk kall soppa, kan tas under varma dagar för att uppdatera din kropp och hålla dig hydrerad och näring.

varningar

  • Undvika att konsumera mat som innehåller koffein, såsom choklad, eftersom koffein kommer att fungera som ett diuretikum, vilket fick kroppen att urinera, vilket gör du förlorar värdefulla vätskor.

tips

  • Drick minst sex glas vanligt filtrerat vatten per dag för att hålla kroppen hydrerad och dricka alltid vatten när du är törstig, som är ett tecken på svag uttorkning är törstig.