XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man undervisar Basket till åtta år gamla barn


Den teknik som används med basket kan läras ut till barn i grundskolan som ett sätt att införa dem till spelet. Presentation basket på en sådan ung ålder kan bidra till att säkerställa att de färdigheter blir andra natur vid den tidpunkt då spelare slår tonåren. Med fokus på grunderna i basket när undervisningen kommer att skapa en solid grund som kan byggas på som barn blir större och starkare.

Instruktioner

1 Införa olika typer av passager. De tre huvud passerar används i basket är bröst pass, studsa pass och over-the-head pass. Stand 10-meters avstånd från 8-åriga spelare och visa honom hur man utför passen genom att honom bollen och sedan låta honom gå tillbaka till dig. En kista pass startar från bröstet. Bollen kommer att kastas genom att sträcka armarna ut och kasta bollen på bröstet av den andra personen. En studs pass är samma som bröst pass, men kommer att studsade på marken halvvägs mellan dig och målet. En over-the-head pass kommer att kastas genom att placera två händer på bollen ovanför huvudet och kasta den på det avsedda målet.

2 Arbetet med att skjuta bollen. Börja med att stå nära korgen. Beroende på styrkan av den 8-åriga kan korgen behöva sänkas från de vanliga 10 fot till en position som spelaren är bekväm med. Koncentrera dig på formen av skytten och inte om bollen går i korgen. Berätta 8-åriga att hon bör balanseras med fötterna under hennes axlar och hennes fotograferings arm armbåge instoppat i hennes kropp. Säga att hon bör fokusera på korgen fälgen och följa upp med hennes skytte handen. Läget för uppföljning genom handen --- eller positionen efter att hon kastar bollen --- bör vara över huvudet, inte framför ansiktet.

3 Öva dribbla bollen. Införa begreppet dribbling genom att låta spelaren använda sin dominanta hand att dribbla när du står på plats. Har spelaren fokusera på att hålla upp huvudet och använda fingertopparna för att styra bollen, inte handflatorna. Framsteg genom att låta spelaren att använda sin icke-dominanta handen att dribbla på plats. När bekväm dribblingar på plats spelaren kan börja gå långsamt medan dribbla bollen. Fortsätt att öva tills spelaren bygger upp till den punkt där han är bekväm dribblingar medan jogging.

Tips

  • Använder en miniatyr boll för nybörjare som kämpar med en förordning boll för att bygga förtroende.
  • Undvik att arbeta 8-åringar för hårt med basket, eftersom det kan få dem att bränna ut och ogillar spelet.