XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En hård dags arbete kan leda till fruktansvärda fot smärta som till synes inte försvinner. Viss smärta orsakas av ytterligare utväxter som liktornar, liktornar eller hälsporre. Andra smärta kan vara seninflammation, vilket är fallet med plantar fasciit. Stretching, hem behandling och operationer är alla sätt att lindra fot smärta.

Massage och stretching

Stretching kan lindra en del fot smärta. Plantar fasciit är en smärta typiskt kände i hälen på grund av alltför viktbärande. Plantar vävnad i hälen blir tätt. Massage och stretching plantar lindrar spänningar.

En sträcka börjar genom att sitta på golvet med benen rakt ut framför. Ta en handduk, och slinga det i mitten av drabbade foten. Ta båda ändarna av handduken och dra rakt tillbaka så långt som möjligt utan att röra ryggen. Håll denna position i 30 sekunder.

Du kan också sträcka plantar genom att stå på en steg med drabbade fotens tår vid kanten. Tryck hälen rakt ner utan att röra tårna, och håll i 30 sekunder. Slappna av och upprepa tre gånger.

Medicinering och Home Therapy

Några over-the-counter mediciner och hem behandlingar kan behandla foten smärta. Liktornar är gula valkar som kan växa på tårna, medan bunions är ett ben eller vävnadsuppbyggnad kring en led, i synnerhet basen av den lilla tå. Over-the-counter mediciner använda en syrablandning som löser upp liktornar och bunions. Liktorn smärta kan lindras gnugga is på området i 10 minuter varje kväll tillsammans med kylbehandling lättnad gel. Dessutom kan stoppning täcker de drabbade områdena för att minska ytterligare irritation.

Kirurgi

Kirurgi är ett annat alternativ för att lindra fot smärta. Plantar fasciit är ofta åtföljs med hälsporre, som är hakformade ben utsprång som sträcker sig från hälen. Hälen sporre fungerar som en skyddande stötdämpare genom att växa på plantar senan och orsakar smärta. Vid långvarig hälsporre smärta, kirurger bort sporre från senan. Bunion kirurgi innebär ett antal alternativ. En är att reparera omgivande senor genom att lossa snäva ettor och förkorta lösa sådana. Liktorn kirurgi kan innefatta att skära den skadade leden och omforma det. Artrodes avlägsnar de skadade ledytor. Skruvar och plattor sätts sedan in för att hålla samman ytorna tills de läka.