XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man bekämpar Shift Work Disorder


Dr. Mary Umlauf, forskare och expert på sömn, rapporterar att nästan 3.750.000 amerikaner är i riskzonen för skiftarbete sjukdom (SWD). Skiftarbete störning uppstår när en person arbetar under hans / hennes normala sovtid. Drabbade individer har högre frånvaro och fler olyckor i allmänhet. Minne och fokus kan försämras tillsammans med irritabilitet och depression. De arbetar nätter eller roterande skift, enligt uppgift har en högre frekvens av magsår, insulinresistens, metaboliskt syndrom och hjärtsjukdomar. Icke-läkemedelsbehandling för skiftarbete sjukdom har varit mycket framgångsrik.

Instruktioner

1 Arbete färre nattskift i rad. Människor blir mer sömnbrist om de arbetar flera nätter i rad i stället för bara ett fåtal. Människor är mer benägna att återhämta sig om de kan begränsa antalet nattskift och schemalägga några dagar ledigt i mellan.

2 Sänk ofta roterande skift. Om du inte kan, det är lättare att acklimatisera sig med ett schema som går från dagskift till kväll till kväll i stället för från natten till kväll till dag. Vänd ner långa pendlar som tar tid från att sova.

3 Undvik att äta snacks innan sängen, särskilt spannmål och socker (kolhydrater). Detta kommer att öka blodsockret, vilket kan hämma sömn.

4. Ät proteinrik snacks några timmar före sänggåendet. Detta kommer att ge den nödvändiga L-tryptofan som behövs för att producera melatonin (kroppens sömnstöd kemisk) och serotonin. Äta en liten bit av frukt kan hjälpa den kemiska tryptofan komma till hjärnan.

5 Kasta bort cuppa Joe. Koffein i början av skiftet kommer att främja vakenhet. Däremot kan konsumera koffein senare i skift orsaka problem med att somna hemma.

6 Installera starkt ljus under natten timmar, vilket kan bidra till att minska trötthet och förbättra vakenhet. Upplysta arbetsytan områden behöver ljus belysning för att främja vakenhet när man arbetar nätter. Dygnsrytm (kroppens inre klocka) instruerar hjärnan på sömn och väckningstider. Denna rytm styr den del av hjärnan som påverkas av ljus.

7 Sov i totalt mörker, kan en liten bit av ljus stör dygnsrytmen och produktionen av melatonin och serotonin. Köp blackout persienner eller tunga gardiner för att blockera solljus när de sover under dagen. Om du använder toaletten i mitten av din sömncykel, installera svag belysning. Ljus kan avbryta produktionen av melatonin (kroppens sömn stöd kemiska) och du kanske inte kan gå tillbaka till vila.

8 Också hålla ljuset tonas ned innan du går till sängs, vilket gör det lättare att somna. Hålla sig till en regelbunden sömn-vakna schema om möjligt. Eliminera brus och allt ljus från sovrum. Använd ögonmasker eller öronproppar att hjälpa till med sömn under dagen.

9 Stäng av all elektronik precis innan sängen. Ta bort TV från sovrummet. Elektroniska leksaker är också alltför stimulerande för hjärnan, alltså använda dem rätt innan sängen och kommer att öka den tid du tar att somna.

Tips

  • Prata med en läkare om att arbeta på natten, tidiga morgnar, eller roterande skift och erfarenhet antingen överdriven sömnighet eller sömnlöshet (sömnsvårigheter).