XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Typer av kompressionsbandage


Ett bandage används för att täcka ett sår eller en skada. Regelbundna bandage används främst för öppna gashes medan kompressionsbandage används för att applicera rätt mängd tryck till skadade området. Det finns olika typer av kompressionsbandage och var och en används för en specifik funktion.

Comprilan

Comprilan är en låg-stretch kompressionsbandage som är gjord helt av bomull och är extremt tålig. Denna typ av tryckförband kan tvättas och användas igen. Det är i första hand används för att applicera kompression skador som bensår, lymfödem och andra venösa sjukdomar. Detta bandage är bekväm att bära särskilt när patienten vilar.

Tensopress

Tensopress är ett elastiskt kompressionsbandage av bomull, viskos och elastisk tråd. Den används främst för fotled sår. Materialet i denna bandage gör det till en idealisk en för känsliga sår eftersom det minskar risken för irritation. Detta bandage är lätt att bära, men stark och tillräckligt länge för att enkelt täcka benet från basen på tårna till ankeln. Den gäller även och konsekvent komprimering till skadan. Utformningen av denna bandage hjälper det glida över de svåra former och vinklar av foten och ankeln. Tensopress är också en långvarig bandage som fortsätter att ge konsekvent komprimering för veckor i sträck, även efter det tvättas, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ för behandling.

Eloflex

De luftgenomsläppliga fibrer i eloflex bandaget tillåter den att sträcka upp till 200 procent, vilket gör det extremt töjbart samtidigt som de ger hög komprimering för att ge omedelbar lättnad för stukningar, sträckningar, och blåmärken. Detta bandage är tvättbar och kan bäras flera gånger.

Profore

Denna fyra lager bandage är användbar i läkning av venösa bensår. Sjukhus och gemenskap behandlingsstudier har visat att användningen av denna bandage är effektiv i helande 79 procent av bensår i en spännvidd på 12 veckor. Lagren säkerställa gradvis uppbyggnad av komprimering över såret och även ge tillräcklig kapacitet för absorption som avstår behovet av veckoförbandsbyten. Detta leder till minskad vårdtid och besparingar i behandlingskostnader. Dessutom är det bekvämt att använda, eftersom det innehåller alla de komponenter som är nödvändiga för tillämpningen av successiv kompression i en förpackning.

ProGuide

Detta ProGuide skiktstryckförband ger varaktig kompression till bensår under en period av sju dagar i sträck. Den elastiska används i framställningen av denna bandage gör detta möjligt.