XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur Vitamin A hjälper ditt hår

Vad är Vitamin A?

Vitamin A är ett fettlösligt näringsämne som hjälper cell reproduktion, hindrar anemi, krävs för god syn, hjälper utvecklingen och tillväxten av en hälsosam foster och embryon, och är fördelaktigt för att förhindra dussintals andra sjukdomar som sträcker sig från akne sår. A-vitamin är också fördelaktigt att hårsäckar när den är både appliceras direkt på håret samt tas som ett kosttillskott. Vitamin A kan tas som ett komplement, appliceras som en olja eller intas genom att äta livsmedel såsom lever, sötpotatis, morötter, mango, spenat, broccoli, cantaloupemelon, mjölk, torkade aprikoser, äggulor och mozzarellaost.

Hur fungerar Vitamin A Hjälp ditt hår?

Vitamin A främjar friskt hår, hud och naglar, men är farlig i mycket stora doser. Betakaroten dock syntetiserar till vitamin A i kroppen och är inte farlig i större doser. Det rekommenderas att du tar 25.000 IU av beta-karoten dagligen för att öka mjukhet, tillväxt och hanterbarheten torrt och sprött hår, hud och naglar. Om du vill använda raka vitamin A för att hjälpa ditt hår, kan du ta 5000 IE vitamin A under flera dagar till en vecka innan en speciell händelse för att förbättra hårets kvalitet. Inte fortsätta denna regim under längre tid än en vecka eller din riskerar att få leverskada och även att förlora håret.

Vitamin A Hair Regimen

Du kan använda vitamin A direkt till ditt hår. Applicera en vitamin A hårvårdsprodukter för att förbättra hanterbarheten och utseendet på ditt hår en gång i veckan. Innan du somnar, bryta upp 10 gelkapslar av vitamin A och gnid mellan handflatorna. Om vitamin A gelkapslar inte är tillgängliga, krossa vitamin A eller betakaroten tabletter till ett fint pulver och tillsätt en matsked olivolja eller annan fet substans. Applicera vitamin A i fuktigt hår och massera noggrant. Kamma håret försiktigt med en bred tandad kam tills håret är fullständigt belagt och linda huvudet i plastfolie. Föna håret i plastfolie på låg tills hela huvudet känns varm och pirrig. Låt vitamin A och plastfolie på natten. Nästa morgon, ta bort plasthöljet och tvätta håret noggrant med ett pH-balanserad balsam. Upprepa en gång i veckan som önskas för glänsande, mer hanterbara hår.