XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kan vitamin E olja Hjälp mörk hud fläckar?

E-vitamin är ett fettlösligt vitamin som har kraftfulla antioxidantegenskaper. Dessutom vitamin E funktioner i immunsystemet och hjälpmedel i vävnadsreparation. Vitamin E olja kosttillskott används för att behandla en rad olika tillstånd, inklusive mörka fläckar på huden. National Institutes of Health säger att vitamin E olja har visat effektivitet vid behandling av fotoåldrande, pigmentstörningar och sårläkning.

Orsaker till mörka fläckar

Mörka fläckar på huden, även kallade leverfläckar, vanligtvis visas på solexponerade områden av kroppen. Leverfläckar är platta, gulbruna fläckar som ser ut som stora fräknar. Orsakerna till leverfläckar inkluderar åldrande, kronisk solexponering, hudtyp och ärftlig disposition. Kroppens ämnesomsättning förändras när vi åldras, och levern kan inte kunna befria kroppen från alla gifter som kan orsaka fläckar uppstå. De vanligaste platserna för leverfläckar är områden som har störst solexponering, såsom ansiktet, ryggen av händer, underarmar, pannan och axlar.

Fördelar med vitamin E olja

Som ett komplement, skyddar E-vitaminolja cellmembranen, särskilt huden, hjärtat, nerver, muskler och röda blodkroppar. Vitamin E olja kan också minska cellulära åldrandet, förhindra onormal blodkoagulering och hämma hudcancer celltillväxt. Den rekommenderar dietary intaget av vitamin E för friska vuxna är 15 milligram per dag - ungefär 30 internationella enheter.

Använda Vitamin E olja för Mörka fläckar

För behandling av mörka fläckar på huden, rekommenderar Världshälso 911 webbplats muntligen ta en 400 IU kapsel av vitamin E olja varje dag och natt, punktera en annan kapsel och gnugga oljan direkt på fläckarna och lämnar den på natten. Vetegroddsolja är en av de mest naturliga former av vitamin E. Gnid oljan direkt på fläckarna och massera in i vävnaden. Ta hänsyn till att leverfläckar ta år att bilda, och det kommer att ta tid att bli av med dem. Den tid som krävs för att bli av fläckarna varierar med varje individ.

överväganden

Leverfläckar i allmänhet inte utgör något hot mot din hälsa. Om fläckarna ändrar form och färg, tala med din läkare omedelbart, eftersom de kan vara en form av hudcancer. Vissa platser kan kräva cryosurgery eller laserterapi som ska tas bort. Doser av vitamin E-tillskott hög än 1200 IE kan störa din ämnesomsättning och absorption av vitamin A och K. Prata med din läkare innan du använder vitamin E olja för alla förhållanden.