XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Tanken på en hyperaktiv barn tar upp bilder av en liten djävul att hamna i problem, vilket gör en hel del av buller och aldrig saktar ner. Även om det kan finnas viss sanning i det, det finns också några missuppfattningar om hyperaktivitet hos barn. De goda nyheterna är att det kan vara enkla att behandla och resulterar i en friskare familj.

Betydelse

Hyperaktivitet kallas "funktionshinder" av vissa läkare, men andra hävdar att det är egentligen bara en beskrivning av hur ett barn verkar snarare än en bedömning av hur han "borde" agera, särskilt när han är bara ett barn. I varierande grad, påverkar hyperaktivitet tusentals barn och vuxna. Beteende, kommunikation och inlärningsstörningar kan vara ett resultat. Å andra sidan, "hyper" kan vara en subjektiv term, och ofta ett barn ska märkas hyperaktiva bara för att han är mer kreativ, energisk och entusiastisk än ett barn i samma rum. I sådana fall kan behandlingen inte krävas, även om det inte kommer att skada att se vad som händer, eftersom det inte finns absolut inga biverkningar.

symptom

Det finns grader av hyperaktivitet, och inte alla barn visar alla tecken. Men ditt barn skulle kunna kallas hyperaktiv om han har "kolik" (en tuff diagnos i sig); är svårt att föda; gråter och skriker en hel del utan att lugnas av ömhet eller ammande; eller om han stenar, slår huvudet och kastar en hel del vredesutbrott. Han kan också dregla ofta vara mycket törstig och sova mycket lite. Vissa hyperaktiva barn bara sova tre eller fyra timmar per dag, vilket är bara ungefär en sjättedel av vad den genomsnittliga barnet sover.

tidiga tecken

Vissa föräldrar vet att deras barn är hyperaktiva under sina första veckor i livet, och ibland är det även möjligt att säga innan han är född. Om den gravida mamman upplever en hel del sparkar, som om barnet försöker göra mer utrymme, kan det vara ett tecken. Många hyperaktiva barn hatar hålls, gosade eller swaddled. Dessa sak lugna de flesta barn, eftersom att bli kramad eller insvept tätt i en filt påminner honom för att vara tillbaka i livmodern. Om ditt barn stelnar hans armar och ben eller valv bakåt i knät när du försöker hålla honom eller sjuksköterska honom, kan det betyda hyperaktivitet, även om många barn arch ryggen när de är sömniga.

Vem som berör

Om ditt barn är en pojke, har du en tre-till-en chans att ha en hyperaktiv barn över en förälder till en flicka.

orsaker

Studier har visat att hyperaktivitet orsakas ofta, eller åtminstone förvärras genom kemiska tillsatser i livsmedel. Spädbarn kan oftast bara få tillgång till dessa tillsatser om omvårdnad från en mamma som har förbrukat dem. De största brottslingar är konserveringsmedel, tillade färgämnen och smakämnen.

potentiella resultat

Om du inte behandla din hyperaktiva barn när han är ung, kan han bli destruktiva när han blir mobil, vilket ofta händer i tidig ålder med dessa barn. Han får in allt, rusa runt, vara klumpig och har en kort uppmärksam. Detta kan resultera i att ditt barn har svårt att få vänner eftersom han härjar på dagis, förskola eller andras hus, och är ofta aggressiv. Det kan också förvandlas till en inlärningssvårigheter, antingen med visuell perception eller med att integrera och förstå vad han ser och hör. Fysiska problem kan omfatta fortsatt problem med sömn, allergier, astma, dålig aptit, huvudvärk och magont.

Behandling

Om du misstänker att ditt barns hyperaktivitet kan vara kostrelaterade, hålla sig till naturliga livsmedel utan konserveringsmedel, för både barnet och den ammande modern. Det är lätt att förbereda hemlagad barnmat genom mosa mogen frukt och väl kokta grönsaker med lite vatten, och enstaka portioner kan frysas i iskuber och lagras sedan i blixtlås fryspåsar i flera månader. Endast införa nya livsmedel till barnet var fyra till sju dagar, med början mellan 4 och 6 månaders ålder, så att du kan kontrollera eventuella ovanliga reaktioner som kan tyda på en allergi mot att livsmedel. Detta tillvägagångssätt kommer inte bara att behandla hyperaktivitet, men kommer att göra hela familjen friskare, som du lager ditt hem med livsmedel som är fria från tillsatser och konserveringsmedel.