XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Varför är Broccoli bra för dig?

Moms berättar barnen att äta sin broccoli av en anledning - denna grönsak verkligen rymmer en närings punch. Den är fylld med fibrer, vitaminer och mineraler och ger också ett antal fytokemikalier som kan minska risken för hälsoproblem som hjärtsjukdomar och cancer. Men hur du förbereder broccoli kan påverka dess näringsinnehåll och därmed dess sjukdomsbekämpande förmåga.

Låg i kalorier men högt i fiber

Broccoli kan hjälpa dig att behålla en hälsosam vikt eftersom det är lågt i kalorier och ger en hel del att fylla fiber. Varje kopp kokt broccoli innehåller 5,1 gram fibrer, eller 20 procent av det dagliga värdet av 25 gram, tillsammans med 0,6 gram fett och 3,7 gram protein, men bara 55 kalorier. Få massor av fiber i din kost hjälper sänka kolesterol, kontrollera ditt blodsocker, minska risken för hjärtsjukdomar och hålla mag-tarmkanalen fungerar smidigt.

Rik på vitaminer

Baserat på en 2000-kaloriintag, en enda portion av broccoli ger dig en jättestor 275 procent av kroppens dagliga behov - eller daglig värde - för vitamin K och 169 procent av det dagliga värdet av vitamin C. Det ger också 48 procent av kroppens behov av vitamin A, 42 procent för folat och mer än 10 procent av de dagliga värdena för vitamin B-6 och E. Du behöver K-vitamin för blodproppar, vitamin A för att hålla din vision optimal och immunförsvaret fungerar på den är som bäst, och folat för celldelning och syntes av DNA. Vitamin B-6 spelar en roll i immunfunktion och metabolism, och E-vitamin fungerar som en antioxidant för att förhindra cellskada från föreningar som kallas fria radikaler.

Källa av flera mineraler

Broccoli ger åtminstone små mängder av de viktigaste mineraler, men det är en särskilt bra källa av fosfor, kalium och mangan, som innehåller mellan 10 och 15 procent av det dagliga värdet för vart och ett av dessa mineraler. Fosfor stöd i att bilda starka ben, medan kalium hjälper uppväga effekterna av höga natriumkonsumtion på ditt blodtryck. Mangan hjälper kroppen vid bearbetning av protein, kolhydrater och kolesterol.

växtkemiska Provider

Preliminär forskning tyder på att vissa fytokemikalier i broccoli kan hjälpa till att förebygga cancer, enligt American Cancer Society. En artikel publicerad i "Phytochemistry omdömen" i januari 2009 konstaterade att fytokemikalier i broccoli, inklusive indol-3-karbinol och sulforaphane kan hjälpa till att sänka risken för hjärtsjukdomar, bröstcancer och neurodegenerativa sjukdomar som demens. Broccoli är också en bra källa till lutein och zeaxantin, vilket ger 1,7 milligram per portion. Dessa föreningar kan begränsa makuladegeneration, grå starr och cancerrisk, enligt en artikel i decembernumret 2004 av "Journal of American College of Nutrition." Även om det inte finns någon rekommenderade kosten ersättning för dessa fytokemikalier, vissa experter rekommenderar att konsumera 6 milligram per dag, enligt hemsidan All About Vision.

Matlagnings Överväganden

Ät din broccoli rå eller kokt att få de mest näringsämnen. Kokning och stekning orsakar broccoli att förlora näringsämnen, inklusive vitamin C och några fytokemikalier, konstaterade en studie publicerad i "Journal of Zhejiang University VETENSKAP B" i augusti 2009. Ånga begränsar förlusten av näringsämnen eftersom det inte innebär nedsänkning av broccoli i vatten eller matlagning vid mycket hög värme.