XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man motiverar en tonåring som är upproriska

Innan föräldrarna kan börja att motivera sin upproriska tonåring, måste de försöka förstå innebörden eller mål bakom hennes beteende, såsom inbördes acceptans, uppmärksamhet eller ens hämnd. Föräldraskap stödposten (PAL) vid University of Alabama erkänner tonårsupproret som vägen till att separera från sina föräldrar och bli oberoende. Tonåringar med en sund känsla av uppror kommer att utmana sina föräldrar, men deras liv definieras inte av trots. De uttrycker ohälsosam uppror blir det svåraste att motivera eftersom det finns ofta ett brott i kommunikation och trots kan ha spridit sig till alla auktoriteter.

Steg 1

Låt din tonåring personliga utrymme för att bilda sina egna åsikter och äger sina tankar, idéer och standarder. Detta kommer att stärka sin karaktär och hjälpa honom få möjlighet att stå upp för vad han tror på.

Steg 2

Undvik att göra allt en strid med din tonåring. Besluta vilka frågor och regler som du vill att din tonåring att följa och utfärda lämpliga konsekvenser om hon bryter dem. I allmänhet kläder, hår och attityder är ett sätt att irritera och få negativ uppmärksamhet från föräldrarna. Strunta i det och fortsätta att behandla din tonåring med respekt. Prata om andra områden av intresse och vara säker på att låta henne vet de positiva saker du har märkt, enligt besvärad Compass webbplats, en webbplats som tillhandahåller online vägledning och lokal utbildning för föräldrar, ungdomsledare och ungdomar servicespecialister.

steg 3

Få och stanna involverade i din tonåring liv och samtidigt vara flexibla när det är lämpligt. Visa din tonåring som du vill höra om hans intressen och aktiviteter. Om du röra dig, erkänna detta för din tonåring och låta honom veta att du är ledsen. Detta kan göra att motivera honom något lättare.

steg 4

Var öppen för olika sätt att motivation och tålamod när du hittar vad som fungerar för din tonåring. Föräldrar kan hjälpa motivera sin tonåring med yttre motivation genom belöningar och straff, eller motivation, genom att hjälpa till att skapa en miljö eller omständighet som intresserar henne, enligt Carl E. Pickhardt, Ph.D., författare Psykologiska Dagens "motivera dina ungdomar att utföra. " Till exempel kan en tonåring som vägrar att få sitt arbete gjort i tid men har en stark önskan att delta i en viss college i några år kan utveckla den inre motivationen genom att besöka högskolan, möte med antagningsenheten och ta reda på kraven för inträde .

steg 5

Ändra ditt beteende och sluta försöka ändra på det av din tonåring. Sinne Compass påminner föräldrar att tonåringar kan öka intensiteten av de beteenden som de försöker att minska, förekommer ännu mindre motiverad, när föräldrar börjar att ändra sina egna mönster att förhålla sig till dem. Som föräldrar fortsätter med sin nya sätt att reagera, kommer din tonåring så småningom svara på ett annat sätt också.

varningar

  • Söka professionell hjälp om din tonåring är deprimerad, orolig eller har självmordstankar.

tips

  • Var inte rädd för att nå ut till hjälp om din tonåring är utom kontroll. Ohälsosam uppror kan ha negativa effekter på hela familjen.