XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Det bästa sättet för en medelålders kvinna att gå ner i vikt

Många kvinnor kommer till medelålders för att finna att deras en gång försökte-och-sant viktminskning eller underhållsmetoder inte längre fungerar. För många är detta en tid att ompröva gamla metoder när det gäller kost, motion och livsstil. Börja experimentera med nya strategier för att hoppa starta din viktminskning. För de flesta kvinnor, ligger svaret inte är i ett enda tillvägagångssätt men i en flerdimensionell, livsstil-baserade en.

Hur ska jag träna?

Medelålders är ett spel växlare för de flesta kvinnor. Förändringar i hormonnivåer, minskar i muskelmassa och en långsammare ämnesomsättning bidrar till viktökning eller fastnat skala. Hålla det utanför blir mer utmanande. Du kan fortfarande gå ner i vikt och hålla sig frisk. Blanda din träning. Prova terränglöpning, inklusive flera typer av träning i din vanliga veckorutin. Var noga med att lägga till styrketräning, som bygger muskler och bränner fler kalorier totalt sett till din rutin. Försök att köra eller gå en dag, cykling på en annan och en vikt träningspass på den tredje, en som riktar sig till alla de stora muskelgrupperna. Sträva efter 30- till 60-minuters cardio sessioner och 20 till 30 minuter för styrketräning.

Äta för Long Haul

Det bästa sättet för en medelålders kvinna att gå ner i vikt

Sträva efter att äta så hälsosamt en diet som möjligt. Hoppa över måltider är en dålig idé och i det långa loppet, inte kommer att hjälpa dig att gå ner i vikt. Det kan även bromsa din ämnesomsättning om du gör det en regelbunden vana. Fokusera på att äta en ren, minimalt bearbetade diet inklusive färska frukter, grönsaker, magert protein och fullkornsprodukter. Försök att eliminera eller skära ner på artificiella ingredienser, artificiella färger, transfetter, tillsatt socker och förpackade livsmedel. Äta mindre måltider oftare kan fungera bättre för dig. Livsmedel lägre på glykemiskt index kan hjälpa till att hålla dig mätt längre och ditt blodsocker mer stabil, hjälpa dig att undvika krascher och göra bättre val av livsmedel.

Vad om stress?

Stresshormonet kortisol ökar när man upplever stress. Din kropp är utformad för att i tillräcklig utsträckning hantera stress så länge du lösa den i en kort tidsperiod. Ett problem med att leva i en modern värld är att stress utlöses betydligt oftare än din kropp är utrustad för att hantera. Medelålders kvinnor tenderar att ha större spänningsbelastningar som ställs på dem. De kan ha att göra med barnuppfostran, ta hand om sjuka föräldrar och även deras egen hälsokris. Eftersom övervikt och kortisol är kopplade, lära sig att hantera din dagliga stress är nyckeln. Meditation, medveten andning, tai chi, yoga, massage och akupunktur är väletablerade sätt att bättre hantera stress och kan även hjälpa till med dina ansträngningar viktminskning.

När var min sista Check-Up?

Ibland, trots dina bästa ansträngningar, omfattningen bara kommer inte ur fläcken. Ge inte upp din hälsosam livsstil bara för att skala kan spotta tillbaka ett antal du inte gillar. Håll äta bra och röra din kropp. Om det har gått ett tag sedan ditt senaste omfattande kontroll, är nu en bra tid att boka en tid med din läkare. I vissa fall, avstannade försök viktminskning beror på en underliggande sjukdom som har gått oupptäckt. Gör en lista över alla dina frågor och funderingar. Att veta vad diagnostiska tester du skulle ha gjort i din ålder är viktigt. Du har rätt att begära dessa tester.