XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om Använda vitamin D3 för Sleep


Om du har längtat efter en ordentlig natts sömn --- och du har provat serotonin, melatonin och alla andra tonins förgäves --- du har förmodligen hört scuttlebutt: Läkare och forskare nu försöker pracka kalciferol, annars känd som vitamin D3, som ett naturligt sätt att få konsekvent, kvalitet shuteye.
Med tanke på spridningen av produkter som Ambien, Lunesta och Rozerem, var och en med biverkningar och risken för missbruk, är det inte konstigt en enkel vitamin tjänar så mycket uppmärksamhet. Men innan du får på D3 tåget, bli en upplyst konsument så att du får mer än en god natts sömn.

Historia

För folk i agrara samhällen, somna efter en hel dag av plantering, vårda och skörda säsongs grödan var inte ett problem. Men världen har gått från en planet plog langare till bords potatis, och trots mirakulösa framsteg inom medicinen vi mindre hälsosamt än vi var några generationer tillbaka när snabbmat, stress och föroreningar var okända. Där en gång ett glas varm mjölk och en lugnande bad gjorde susen, insomniacs övergår nu till läkemedel för att få resten de längtar. Fram till medicinska vetenskaps sprickor koden och finner triggers i människokroppen som gör att du kan glida iväg så smidigt som en katt, pröva nya lösningar --- såsom vitamin D3 --- kommer att fortsätta att väcka uppmärksamhet och dollar.

Samtida orsaker och effekter av sömnlöshet

När National Sleep Foundation studerade insomniacs 2002, 35 procent av deltagarna uppgav att de hade sömnproblem varje natt för år. Alla led av svårigheter att somna, upprepas vakenhet under natten, blir alert för tidigt och vakna upp och känna sig trög och uttömd från en kombination av dessa.
Medan vissa fall kan hänföras till stress, fysiska hälsoproblem, postmenopausala biverkningar och psykiska hälsoproblem utlösa andra. I värsta fall kan effekterna av långvarig sömnlöshet få katastrofala följder. Till exempel kan dödligheten bland äldre som lider av sömnbrist påskynda döden med så mycket som 400 procent.

Hur mycket sömn är nog?

Åttatimmarsregel ingrodd i det kollektiva medvetandet, har blivit en barometer genom vilken vi avgöra om vi utvilad. Men det vetenskapliga samfundet konsensus är att du inte kan sätta en siffra på en individs sömnbehov. I genomsnitt, epidemiologiska studier visar att sju timmars sömn är optimal, och att antal timmar sömn är associerad med den lägsta dödlighetsrisk.
Som sagt, behovet av sömn minskar när vi åldras. Ändå är en sak är säker: om du känner dig utmattad, du är inte ensam. Det är därför tillsätta vitamin D3 till din dagliga regimen kan göra en skillnad i din livskvalitet.

Hur Vitamin D3 påverkar den mänskliga kroppen

Kölvattnet / sömncykel --- kallas dygnsrytm --- är en djupt sittande biologisk komponent i vår fysiologiska makeup. Utan konstgjorda störningar, människor vakna med solen och somna när det härdar. Detta sker som ett resultat av solljus penetrerande huden att bilda kalciferol, eller vitamin D. En gång trodde bara bra för ben och tandhälsa, forskare nu finna att vitamin D3 signalerar också hypofysen att frigöra tillväxthormoner, och det uppmuntrar sömn genom att producera melatonin i nivåer som är tillräckligt höga för att utlösa sömn.
Omvänt är otillräckliga mängder av D-vitamin kopplat till åtminstone 17 typer av cancer, hjärtsjukdomar, högt blodtryck, stroke, autoimmuna sjukdomar, diabetes, depression, kronisk smärta, artros, osteoporos, muskelsvaghet, fosterskador och tandlossning. Enligt nya vetenskapliga rön, är den enda ersättning för tillräcklig solexponering 5000 enheter D3 dagligen --- motsvarande 50 glas mjölk eller 10 multivitaminer.

Vilken dos som är rätt mängd vitamin D3?

I genomsnitt, forskare rekommenderar placering mellan 4000 och 5000 IU av vätska, som är att föredra framför piller och pulver, vitamin D3 droppar på tungan dagligen vid sänggåendet, eftersom inga biverkningar har konstaterats på dessa nivåer. Men alla studier varnar ta mellan 10.000 och 20.000 IE, och forskare rekommenderar att de tar stora doser underkasta sig regelbunden laboratorietester för att göra vissa deras kroppar är korrekt bearbetning av vitamin D3.
Mörkhyade insomniacs kan behöva ta mer, och några utövare ordinera en högre dos av D3 på vintern för att kompensera för det faktum att människor får mindre sol i den säsongen. I samtliga fall bör du se en läkare omedelbart om du upplever en negativ reaktion som du tror kan vara ansluten till ditt intag av vitamin D3.

Försök Vitamin D3 på ditt eget riskerar

Spendera tid på Internet och du kommer att upptäcka sidor entusiastiska rekommendationer från konsumenterna blogga om underverk av vitamin D3, men din läkare och D-vitamin rådet (länk nedan), en ideell organisation som arbetar för att utforska detta tillägg förtjänster, finns bättre platser att vända sig för råd. Dagens medicinsk konsensus --- att regeringens påstående att 200 IE per dag av vitamin D3 kommer att hålla dig frisk --- är redan misstänkt, men om du har sett uppgång och fall av andra trendiga kosttillskott, du vet ingenting är inställd i sten.
Vitamin D3 är inte tekniskt en vitamin; Det är en secosteroid hormon som riktar sig mot mer än 2.000 gener, så att lägga till din dagliga regimen kan betala stora utdelningar.
Om du är villig att göra vad som krävs för att slå din sömnlöshet, följa allmän protokoll och ta 5000 IE per dag i tre månader, sedan be din läkare att göra en 25-hydroxy-vitamin D-test för att se hur din kropp reagerar. Ditt mål är att hålla dina blodnivåer på mellan 50 och 80 ng / ml (eller 125 till 200 nM / L) året runt.