XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Privata och arbetsgivar förutsatt medicinska planen företag bestämma sina egna definitioner av make; som ett resultat finns det ingen enskild, statligt reglerade eller hela branschen definition. Advokatfirman Seyfarth Shaw rapporterar att de flesta planer använder definitioner som hänvisar till nationell lag, såsom "i ett äktenskap erkänns enligt statens lag." Medan frågan om definitioner är vanligtvis okomplicerat för par motsatt kön, kan formuleringen och referens av en plan definition har viktiga konsekvenser för par av samma kön.

Definitioner

Både Seyfarth Shaw och Human Rights Campaign, en lesbisk, homosexuell, organisation bisexuella och trans medborgerliga rättigheter, citerar ett antal gemensamma definitioner under loppet av diskussionerna om konsekvenserna för par. Två gemensamma definitioner är "make som är lagligt gift" och "lagligt gift make erkänd enligt statens lag." Medan de flesta planer använder liknande definitioner, planer har full rätt att fastställa vad definition de vill.

Motsatt kön Par

För par motsatt kön, är definitionen av make tydlig och enkel i de flesta fall. Paret måste vara juridiskt gifta enligt statens lag; de har en äktenskapslicens från en länet kontorist, där paret betalar en avgift och samlar lämpliga vittnes signaturer. Om paret skiljer sig lagligt, de är inte längre makar. Ogifta motsatta par av samma kön kan ibland möta den inhemska definitionen av en plan partner, men många planer begränsar partner alternativet eller definition till samkönade par.

Samkönade par

För par av samma kön, kan situationen bli komplicerad. Först, för att passa definitionen make, paret måste vara gift i en av de fem stater - Iowa, Connecticut, New Hampshire, Massachusetts och Vermont, samt District of Columbia - som tillåter samkönade äktenskap. Om planen uttryckligen "lagligt gift make erkänd enligt statens lag" eller något liknande, och paret bor i den stat där de gifte sig, paret passar definitionen. Om ett samkönat par är gift men bor i en stat som inte erkänner att äktenskap, eller om planen har en vag "lagligt gift" definition, bör paret kontakta företaget för förtydligande.

överväganden

Oavsett partnernas könen, kan ogifta personer inte vara makar på en plan, vilket innebär att inga rumskamrater eller vänner. Dessutom federala, statliga och lokala lagar begränsar äktenskap med par, inga triader. Om ett par bor tillsammans i en engagerad, intim relation och aktier ekonomi, kan paret passar en plan inhemska definition partner och bör be om det.