XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Mol eller nevus är brunsvart utväxter på huden. Vissa barn föds med medfödda mol, men andra mol visas senare i livet. Flera olika metoder används för att ta bort dessa utväxter.

laser Removal

Laser Center förklarar att laser borttagning har flera fördelar. Det första är det smärtfritt och kan utföras utan bedövning. För det andra, är det mindre sannolikt att ärr området. Webbplatsen förklarar att lasern cauterizes blodkärlen samtidigt upplösa mullvad. EMedicine Health varnar för att denna metod är främst för kosmetiska borttagning och används inte för djupa mullvadar.

Excision Utan Sömmar

Excision, eller skära av mullvad, är en vanlig metod för mullvad borttagning. Läkaren rengör området och använder en bedövningssalva för att bedöva huden. Därefter skär han mullvad bort med en skalpell och cauterizes (brännskador) området för att stoppa blödningen.

Excision med sömmar

Platta mullvadar och mullvadar som verkar vara cancer skärs ut ur kroppen. Läkaren rengör och bedövar området och sedan skär ut både mullvad och dess omgivande vävnad. Djupet av borttagande av vävnad bestämmer om stygnen är placerade på eller under hudens yta.