XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Svartmögel är en giftig form av mögel som identifieras genom sin grön svart utseende. Svartmögel kan hittas på våta föremål såsom tak, golv, isolering, trä, paneler och gips. Den trivs i områden med hög fuktighet eller fuktighet från vattenskador, läckor, kondensering eller översvämning. Svart mögel kan leda till så kallad svartmögel sjukdom. Denna sjukdom kan orsaka hälsoproblem som sträcker sig från mild till svår, beroende på exponeringstiden.

typer

Symtom på svartmögel sjukdom bryts ned i etapper. Stage en eller kortvarig exponering, är förknippad med symtom såsom röd, irriterad eller kliande hud, nysningar, huvudvärk och kliande, rinnande ögon. Steg två, eller on-and-off långvarig exponering, har symtom som inkluderar näsblod, överdriven och konstant trötthet, kortsiktiga minnesförlust, utslag och sår, kronisk bihåleinflammation och bronkit, öroninflammation och smärta i leder och muskler. Tredje etappen producerar mer allvarliga symptom såsom långtidsminnesförlust, blindhet, hjärnskador, cancer, blödande lungor och även död.

överväganden

Mögel är en miljöfråga, enligt Biosign Laboratories Corp., vilket innebär läkarna ofta misdiagnose symptom som de på något annat än svart mögel sjukdom. Fibromyalgi, kroniska lung eller bihåleinflammation, emfysem, astma och trötthet ofta betraktas som orsaken till dessa symptom eftersom symptomen av dessa sjukdomar liknar svartmögel sjukdom.

risker

Symtom på svart mögel kan vara en högre risk för dem med nedsatt immunförsvar och kronisk lungsjukdom. Om den lämnas obehandlad, kan symptom i samband med svartmögel successivt bli värre, så småningom leder till nya sjukdomar och symptom, såsom en svamptillväxt i lungorna, som kan påverka hjärtat, ben, lungor, hud, ögon, muskler, bihålor eller centrala nervsystemet.

Tidsram

Symtom på svartmögel sjukdom kommit om när en person andas in mögelsporer som har blivit luftburna. Även om en person gör sig av med den fysiska formen i sitt hem, kan mikroskopiska mögelsporer fortfarande förekomma i luften. Symptomen kommer att fortsätta om formen är fortfarande i luften och så länge som fukt i området inte styrs. Ett luftfiltreringsanläggningar kan bidra till att avlägsna sporer från ett hem. Varaktigheten av symptom från svartmögel sjukdom varierar allt från några dagar till några veckor, beroende på längd av mögel exponering.

Behandling

Svartmögel sjukdomssymptom kan behandlas genom att undvika mögelsporer och rök. En läkare kan placera en person på en nebulisator (albuterol inhalator) för att behandla symtom som kan påverka hans lungor. Steroider kan också användas för att behandla många av de symptom på svartmögel sjukdom. Om en person uppvisar symtom på svartmögel sjukdom, bör han tala med sin läkare om att testa och behandling.