XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Högljudda snarkningar är inte bara en irritation för alla i hörhåll. Det kan också signalera ett hälsoproblem. Det finns massor av orsaker till snarkning, några godartad och några tecken på potentiellt allvarliga hälsoproblem.
Enligt Mayo Clinic, hälften av alla vuxna snarkar ibland. Ljudet kommer som halsen passage smalare och luft passerar över den avslappnade halsen vävnad. Den snarfling ljud som resultat kan vara mjuk och oförargliga eller ganska högt och störande.

Fetma

Fetma kan orsaka snarkning. Den överdrivna vävnaden kan sammandra halsen passagen och gör snarkning mer sannolikt. Om så är fallet, gå ner i vikt kan ofta rätta till problemet. Men det blir mer allvarligt om fetma kombineras med andra orsaker. Ju mer mjuk vävnad i vila med luft som passerar runt det, desto mer sannolikt kommer att leda till snarkning.

Placera

Din sömn ställning kan orsaka snarkning. Sova på rygg i stället för på din sida kan orsaka en uppmjukning av halsmusklerna och sammandragning som ofta resulterar i snarkning. Även om det finns mun vakter och nasal passage-öppningsanordningar som finns kan det bara vara ett fall där sover på din sida stoppar högljudda snarkningar.

Alkohol

Eftersom allt som avsevärt slappnar halsen muskler kan framkalla snarkning är alkohol en skyldige. Förutom att köra farligt och tenderar att göra dig sömnig, slappnar alkohol de halsmusklerna som kan leda till att du snarkar. Ju närmare att sova när du insupa, desto mer troligt att du kommer snarkar.

Anatomi

Formen på vävnaderna i munnen kan bidra till en benägenhet att snarka. Ju mer begränsade luftvägarna, desto starkare snarkar. Till exempel kan en ovanligt lång och mjuk gomspenen (den mjuka pjäs som hänger från baksidan av halsen) orsakar högljudda snarkningar. Andra möjliga fysiska orsaker svullna polyper eller tonsiller, som var och en kan bidra till risken för snarkning.

missbildningar

Nasal avvikelser som en avvikit septum kan orsaka snarkning. Lägga till någon av de andra faktorer, som fetma, alkohol eller sover på rygg och vad som kan ha varit en tillfällig, mindre irritation kan bli mycket mer kränkande för din familj eller partner.

Sömnapné

Sömnapné kan vara resultatet av en verklig obstruktion i halsen. En tillfällig obstruktion i luftvägarna kan delvis eller helt stänga andningspassagen kort utan att nödvändigtvis väcka sovande. Detta kan inträffa från en gång till 100 gånger per timme. Utan en partner eller familjemedlem att rapportera problemet och högljudda snarkningar som resulterar, kan lidande har ingen aning om varför han aldrig utvilad efter att ha sovit. Någon som bara bor kan behöva observeras vid en sömnklinik för att diagnostisera problemet.