XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vitamin B-12 behövs för kalciumupptag?

Kalcium är ett viktigt mineral som finns i första hand i kroppens ben och tänder, men det är också användbart för att upprätthålla muskelfunktion och stödja hjärtat. Enligt University of Maryland Medical Center, vuxna 19 till 50 år behöver minst 1000 mg kalcium dagligen, medan de äldre än 50 behöver 1,200mg dagligen. Även om du kan äta massor av livsmedel som innehåller kalcium, behöver din kropp andra näringsämnen, inklusive vitamin B12, som hjälper dig att absorbera detta mineral för att få sin fulla fördelar.

vitamin B12

Vitamin B12 kallas också kobalamin, och eftersom det är ett vattenlösligt vitamin, att kroppen inte lagra den. Som du smälta mat som innehåller vitamin B12, pankreasenzymer befria den att binda till ett protein som är känt som inre faktor. Kroppen absorberar inte vitamin B12 om det inte är bundet till intrinsic factor. Receptorer som är i tunntarmen är ansvariga för att ta upp vitamin B12 och intrinsic factor-komplexet, men kan bara göra det när kalcium är närvarande.

kalciumnivåer

När dina blodnivåer av kalcium slut, utsöndrar kroppen parathormon, som i sin tur stimulerar kroppen att absorbera mer kalcium genom rötning eller att ta kalcium från ben för att fylla på blodomloppet. Om dina kalciumnivåer är fortsatt låg, kan du vara i riskzonen för benskörhet, som bentäthet minskar att bibehålla stabila kalciumnivåer i blodet. Otillräckliga mängder av vitamin B12 kan också minska kalciumabsorptionen när kroppen försöker att stabilisera kalcium i blodet genom att ta ut den ur benen.

Bentäthet

I en studie i Journal of Bone and Mineral Research 2005, huvudförfattare Katherine Tucker fann att deltagare med låga plasmanivåer av vitamin B12 hade en betydligt lägre bentäthet än de med högre nivåer av vitamin B12. Studien utökas om associering av ökade frakturer bland personer med perniciös anemi och konstaterar att det finns ett samband mellan vitamin B12 och arbete osteoblaster, de celler som ansvarar för att bygga ben.

överväganden

Kalcium och vitamin B12 är beroende av varandra för bentäthet och totala absorptionen. Om du har låga nivåer av kalcium, kan din kropp inte att kunna absorbera vitamin B12. Alternativt, låga nivåer av vitamin B12 påverkar dina ben och sätta dig på en ökad risk för frakturer. Låga nivåer av kalcium kan vara relaterade till problem med absorption eller brist på andra näringsämnen såsom vitamin D. Eftersom dina ben håller 99 procent av kalcium i kroppen, lider din bentäthet om du inte kan absorbera kalcium.

Betydelse

Svårigheter att klara vitamin B12 kan orsakas av tarmproblem, såsom med vissa gastrointestinala besvär eller opererat magen. Vissa människor inte producera intrinsic factor, det protein som är nödvändigt för vitamin B12 absorption, vilket resulterar i perniciös anemi. Personer med perniciös anemi kan behöva vitamin B12 tillskott dagligen för att undvika sjukdom och minska förekomsten av frakturer i samband med låg bentäthet.