XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kan du göra Kroppsvikt övningar dagen efter Lifting?


Kroppsvikt övningar är styrketräningsövningar som använder din egen kroppsvikt som motstånd. Till exempel, armhävningar, pullups och crunches är kroppen vikt övningar. Lyftorgan med fria vikter eller vikter för att lyfta motstånd vikt med dina muskler att stärka dem. Eftersom muskler behöver tid att återhämta sig som en del av styrkan skapande processen, bör du bara göra kroppsvikt övningar dagen efter styrketräning om du inte arbetar samma muskler som du gjorde dagen innan, eller om du bara arbetade dem på en mycket ljusintensitet.

fördelar

Hålla variansen i styrketränings regimen genom att göra både kroppen vikt övningar och tyngdlyftning övningar hjälper musklerna växer massa snabbare. Det är främst på grund göra samma övningar i varje styrketränings träning endast betonar samma särskild muskelfibrerna på samma sätt. Att göra en mängd olika övningar för att arbeta på samma muskel kommer att använda alla dina muskelfibrer för hela längden på din muskel, för att säkerställa optimala ökningar i styrka och massa.

Varför Timing Matters

Tidpunkten för dina styrketränings träning roll eftersom styrketräning tårar muskelfibrerna så att de bygga starkare. Den ombyggnad del, så kallade återhämtningsprocessen, gör hela skillnaden i muskelmassa. Du måste tillåta tillräckligt med tid mellan muskel-utbildningar för dina muskler att bygga, annars kommer du inte att se några framsteg och kan skadas.

Träningsintensitet påverkar återhämtningstid

Om du planerar att arbeta på samma muskler i kroppsvikt träning som du gjorde dagen innan när du lyfter, bör du tillåta 48 timmar för återvinning om du lyft på en måttlig intensitet. Du kan arbeta på samma muskler nästa dag om du bara lyftas i en ljusintensitetsnivå. Se bara till att träningen är minst 24 timmars mellanrum. Men om din lyft träning var intensiv i ansträngning eller längd, tillåter en 72-timmars återhämtning fönster innan du arbetar samma muskler i kroppen vikt övningar.

Bränsle för återhämtning

Den tid musklerna behöver återhämta sig från ett träningspass beror också på hur snabbt du fylla på dina kolhydrater efteråt. Vid slutet av ett träningspass, är kroppen typiskt utarmat av lätt användbara kolhydrater glykogen och glukos. Tills du äter snabba kolhydrater, kommer dina muskler inte kunna starta återställningsprocessen. Om du inte har kolhydrater snart efter träningen, börjar kroppen utsöndrar stresshormonet kortisol. Kortisol äter hos muskelvävnad, omvandla protein till glukos, och kan orsaka muskelförlust. Blanda en shake med hjälp av is, mjölk, frukt och proteinpulver kan ge dig de kolhydrater du behöver för att börja återhämta sig snabbare, och proteinet dina muskler kommer att behöva bygga.

Andra faktorer som påverkar återhämtningstid

Hormoner som utsöndras under sömnen är viktig för muskelåterhämtning, så det är också nödvändigt för att få tillräckligt med sömn för att hjälpa till med muskelåteruppbyggnaden. "Män Fitness" tidningen föreslår siktar på åtta timmars sömn varje natt om du gör en hel del träning i veckan. Dricka alkohol minskar kvaliteten på din sömn och även påverkar muskelåterhämtning genom att minska blodcirkulationen till musklerna, bromsa deras återhämtningstid. Undvik att göra kroppen vikt övningar med samma muskler du lyfts med föregående dag om du drack den kvällen efter träningen eller om du inte får mycket sömn.