XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ischias lättnad under graviditeten


Ischiasnerven är den nerv som går från nedre delen av ryggen hela vägen ner på baksidan av benet och in i fötterna. Denna nerv kan du känna känslan i benen och tillåter rörelse i musklerna. När denna nerv blir inflammerad och känslig kallas ischias. När nerven och omgivningen börjar värka under graviditeten, de flesta människor hoppa till slutsatsen att det är ischias, men det är oftast resultatet av en skiva skada. Besöka en läkare för korrekt diagnos.

Massage

Direkt massage till det område som är i smärta kan avlasta och obehag som kommer tillsammans med ryggsmärtor. Massage kan hjälpa dig att slappna av vilket kommer att underlätta spänningen i ischiasnerven och nedre delen av ryggen, vilket resulterar i en enkel symptom. Massage kombineras ofta med terapeuten ger dig några övningar som kan bidra till att stärka den nedre delen av ryggen och magmusklerna som kommer att hjälpa dig att stödja barnet.

kiropraktik

En kiropraktor kan vara användbar är att lindra ischias genom korrekt inriktning av kroppen. Om kroppen är ur läge, kan många gånger nerver klämmas och kommer att orsaka smärta. En kiropraktor kan korrekt diagnostisera dig och tala om var dina underliggande problemen är. Hitta en kiropraktor som har erfarenhet med mödravård; din barnmorska ska kunna rekommendera en.

Självhjälp

Normalt antiinflammatoriska läkemedel kan rekommenderas för någon som lider av ischias. Dock bör gravida kvinnor inte ta några over-the-counter medicinering utan att rådfråga en läkare. Dessa mediciner är vanligtvis tabu när du bär ditt barn. I stället placera is och värme förpackningar på det område som du upplever smärta. Använd is förpackningar först och tillämpa dem i 15 till 20 minuter. Vänta i 30 till 60 minuter, sedan tillföra värme i 30 till 45 minuter. Värme och is som används tillsammans kommer att minska smärta och öka blodcirkulationen. Detta kan upprepas efter behov under hela dagen. Bära platta skor för att främja korrekt kropp anpassning och upprätthålla en korrekt hållning. Undvik att sitta för länge som kan orsaka stelhet. När man ligger ner, se till att stödja din babybula.