XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man bygger Off-Center Cykelhjul


Med undantag för de flesta BMX-cyklar, är bakhjulet av cykeln sannolikt byggd med två olika storlekar ekrar, så att "kompensera" kanten, eller på annat sätt för att ställa in den från mitten till navet. Den skapar ett hjul som har plats på drivsidan för ett drev eller kassett och växeln men fortfarande centrerad mellan bromsklossarna. byggandet av ett sådant hjul kan visas en svår uppgift för många nybörjare hjul byggare, men med lite know-how och rätt storlek ekrar, kan vem som helst bygga en bakhjulet för en väg cykel, mountainbike eller beach cruiser.

Instruktioner

1 Lägg dina ekrar och andra förnödenheter ut och kontrollera att du har allt du behöver. Om att bygga en 32-ekrade hjul, bör du ha 16 korta ekrar, 16 långa ekrar och 32 talade bröstvårtor. Om att bygga en 36-ekrade hjul, bör du ha 18 korta ekrar, 18 långa ekrar och 36 talade bröstvårtor. Mät varje eker vara säker på att de är rätt storlek för din nav och kombinations fälg. Om du är osäker, kan din lokala cykelaffär bestämma den storlek du behöver, eller så kan du använda någon av de fria eker längd räknare på nätet.

2 Infoga en kort eker i varje annan fläns hål på höger sida av navet (den sida där en kassett av frihjul kommer att bifogas) från utsidan. Du bör kunna se ändan av varje eker på utsidan av navet. Dessa är höger sida "ledande ekrar." Fäst varje talade på en fälg hål högra, med hjälp av en käpp bröstvårtan, och dra åt nippeln tills du inte längre kan se eker gängning. Du bör ha tre tomma fälg hål mellan varje eker.

3 Titta igenom på de tomma höger fläns hålen mot vänster flänsen. Hålet direkt till höger om hålet du letar igenom är hålet där du ska sätta in den första vänstra ledande talade.

4 Sätt en lång talade i varannan fläns hål på vänster sida av han nav från utsidan. Om man tittar på ratten från vänster sida, sätt var och en av dessa ekrar i ett fälg hål direkt till vänster om varje höger talade. Dra en eker nippel på var och en, så att du inte längre kan se eker gängning.

5 Sätt en kort talade i varje tom fläns hål på höger sida (drivsidan) av navet från insidan. Du bör kunna se ekern armbågen på utsidan av navflänsen, i stället för den ändan av ekern. Om du bygger en tre-cross hjul, korsa var och en av dessa ekrar över två och under en av de redan existerande korta ekrar. Om att bygga en två tvär hjul, över vart och ett av dessa ekrar över en och under en av de redan existerande korta ekrar. Det är denna korsmönster som ger ett cykelhjul dess styrka och styvhet. Sätt varje talade genom en kvarvarande högerhålet på fälgen och bifoga en eker nippel till varje så att ekern threading är inte längre syns.

6 Infoga en eker i vart och ett av de tomma hålen på vänster sida navflänsen från insidan. Korsar varandra av dessa ekrar över redan existerande vänster ekrarna på samma sätt som du gjorde med den högra ekrar. Sätt varje talade genom en av de tomma kanthålen och bifoga en eker nippel till vardera tills du inte kan se eker gängning. Du bör nu ha fyllt varje hål på både fälgen och navet, och bör ha antingen en tre-kors eller två-cross talade mönster på båda sidor av hjulet.

7 Ställ ratten i en truing monter. Om du inte har en truing stativ, kan du fästa hjulet vid ramen på cykeln och använda bromsbeläggen som guider på ungefär samma sätt. Snurra hjulet långsamt runt. Vid varje plats där fälgen inte är centrerad mellan skenorna eller gnids mot en och inte den andra, dra ekern mittemot gnugga att centrera fälgen. Upprepa denna process tills hjulet spänns korrekt och inte gnugga guider eller bromsbelägg när som helst.

8 Ställ ett däck och slang på fälgen och luft dem upp till specifikationen märkt på däckets sidovägg. Fäst hjulet på cykeln och gå för en kort provtur. När du kommer tillbaka, ställer hjulet tillbaka i truing montern eller kontrollera riktigheten på cykeln med hjälp av bromsbelägg som guider. Gör alla nödvändiga justeringar och vara säker på alla ekrar är täta och korrekt spänd. Din hjul bör nu redo för heltids användning.