XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är det dåligt att äta vetebröd Efter ett träningspass?

Grunden för styrketräning är att bryta ner muskelfibrerna under ett träningspass och sedan ge din kropp att naturligt läka dem starkare än de var innan, vilket förhindrar ytterligare skador. En av de viktigaste delarna av återhämtning är din kost. Det är särskilt viktigt att äta efter ett träningspass, och vetebröd är ett hälsosamt val för att fylla dina muskler.

Fullkorn

Hela vete är en typ av fullkorn mat. Fullkorn innebär kornet har inte haft sin groddar och kli bort. Fullkorn är utmärkta källor till fiber och innehåller mer näringsämnen än raffinerat spannmål som finns i livsmedel såsom vitt bröd. En skiva vitt bröd har bara 0,6 gram fibrer, medan en bit av fullkornsbröd har 1,9 gram fibrer.

Vetebröd Efter ett träningspass

Medan du tränar, du bryter en stor mängd energi från dina muskler. Processen för återhämtning kräver att återställa din muskel glykogen butiker. Efter att ha arbetat ut, är det bäst att få en måltid av protein och kolhydrater. Fullkorn såsom fullkornsbröd är mycket fördelaktigt eftersom de innehåller mer fibrer och protein än raffinerat spannmål och leverera mer energi till kroppen.

Andra livsmedel efter ett träningspass

Protein är byggstenen i muskler. De bästa proteinkällor är kött som kyckling, tonfisk, biff och kalkon. Se till att äta en måltid med en bra källa till protein efter att ha arbetat ut. Har en stärkelse, såsom en bakad potatis på sidan och en grönsak såsom broccoli, sparris eller morötter.

Vatten

Tillsammans med hela din säd, se till att dricka vatten gradvis före och efter ett träningspass. Vatten håller dina muskler hydrerad och hjälper till att transportera näringsämnen till dina muskler, medhjälp i tillfrisknandet. Enligt University of Maryland Medical Center, bör du sträva efter att dricka en halv liter vatten dagligen.