XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Teens & amp; celluliter

Celluliter består av fettdepåer som visas under ytan av huden. Det kan ge området en gropig och keso-utseende. För att kontrollera för celluliter, kan en person nypa hennes hud och leta efter några klumpar. Det är vanligare hos tonårsflickor än tonårspojkar. Celluliter i tonåren orsakas främst av en genetisk predisposition.

orsaker

Förutom genetik och kön, kan en tonåring utvecklar celluliter av andra skäl. Det sätt som tonåring äter och hur mycket hon väger kan också påverka om hon utvecklar celluliter. Faddieter som leder till snabb viktminskning och viktökning är också faktorer som leder till celluliter under tonåren. Tjockleken på huden är en annan fråga för tonårs celluliter.

Funktioner

I tonåren verkar celluliter oftast på rumpan, höfter, mage och lår. Dessa är vanliga områden som kroppen lagrar fett i tonåringar. Även mycket smala människor kan ha celluliter i olika delar av kroppen.

Förebyggande / Lösning

En av de bästa metoderna för att behandla celluliter under tonåren är att anta en hälsosam, fettsnål kost och motion rutin. Om din läkare anser du överviktig, minska antalet kalorier som du förbrukar varje dag. Äta 500 färre kalorier på en daglig basis kan hjälpa dig att förlora cirka en pund per vecka. Inkludera 30 till 60 minuter dagligen av aerob träning och styrketräning för att tona kroppen och minska uppkomsten av celluliter. Prata med din läkare om de bästa motion och äta planer för dig.

överväganden

Lita inte på kommersiella behandlingar som hävdar att bota celluliter. Några exempel är over-the-counter anti-celluliter krämer, kroppsinpackningar och fettlösliga tabletter. Det finns inga belägg för att dessa behandlingar är effektiva och många är mycket kostsamt. Däremot kan du använda Brun utan sol produkter för att dölja uppkomsten av celluliter.

Varning

Undvik fettsugning om du vill bekämpa celluliter som en tonåring. De flesta plastikkirurger kommer inte att rekommendera fettsugning om du är en tonåring och vill bli av med celluliter. Fettsugning innebär kirurgiskt avlägsnande av fett från kroppen. Fettsugning kanske inte ens arbeta på celluliter eftersom förfarandet är tänkt att avlägsna fett vidare under ytan av huden.