XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Mental seghet är förmågan att framhärda mot alla odds, utför det bästa du kan, och behålla fokus för att slutföra uppgiften. Mental seghet används av idrottsmän under tävlingar och kan användas för att få en samlad hälsosammare livsstil.

Instruktioner

Ökande Mental Seghet

1 Gör en lista över allt som gick fel i det förflutna när du har misslyckats och använda detta som en bas för att förbättra nästa gång. Fråga dig själv vad tankar och känslor du har och vilka åtgärder du kan vidta för att förbättra. En del av ökad mental seghet innebär att lära sig av tidigare misstag i stället för att älta dem.

2 Fokusera dig på den nuvarande situationen och den uppgift som måste slutföras. Undvik störande tankar om stressande händelser, tidigare förhållanden, eller till och med framtida händelser. Varje gång ditt sinne vandrar, ta ditt fokus tillbaka till den nuvarande situationen och placera all din energi till att nå framgång.

3 Ha en positiv inställning genom att använda positiv self-talk och tänkande tekniker, såsom "jag" uttalanden. Till exempel, när du står inför en utmaning säga till dig själv, "Jag kommer att lyckas genom att göra mitt allra bästa!" Öka din mentala seghet i nuvarande och framtida innebär att undvika negativa tankar som främjar ångest och tvivel och vistas positiva genom utmaningar och motgångar.

4 Håll positiva bilder i ditt sinne för att hjälpa dig att lyckas och öka din mentala seghet. Till exempel, idrottsmän använder denna teknik genom att visuellt föreställa sig att vinna tävlingen. När fokus på denna uppgift, föreställa sig själv lyckas och hur du kommer att känna när det faktiskt händer.

5 Använd meditationstekniker regelbundet genom att lyssna på en avkopplande, meditativ CD eller vistas tyst i en avskild plats i 30 minuter. Målen för meditation bör vara att lugna ditt sinne, slappna av och minska stress och därmed stärka din mentala seghet i alla typer av situationer.

6 Förbered dig för de situationer eller utmaningar du kan möta genom att föregripa olika scenarier. Föreställ ditt svar på dessa scenarier; göra ditt svar en positiv, fokuserad en avsikt att slå utmaningen. Beredskapen är en viktig princip som du kan använda för att öka din mentala seghet och vara redo för allt som kommer.

7 Övning på en regelbunden basis för att öka din mentala seghet och förmågor. En övning rutin behöver inte vara alltför stränga, men en halvtimme av måttlig aktivitet, såsom löpning, jogging, eller promenader kommer att öka din hjärnkapacitet. I själva verket producerar motion avslappning, förbättrar din fysiska kondition, och ökar serotoninnivåerna i hjärnan, vilket höjer ditt humör och ökar din mentala klarhet.