XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Är det lätt att bli gravid samma månad som ett missfall?


Det är möjligt att tänka sig mellan en missfall och nästa förväntade menstruationen. Enkel befruktningen är i förhållande till alla faktorer som påverkar fertiliteten.

Definition

En normal graviditet varar mellan 38 till 42 veckor från början av den sista menstruationen. Resultat före 20 veckor kallas missfall eller spontan abort.

Frekvens / Risker

Missfall förekommer i 15 till 20 procent av alla graviditeter, oftast under de första tre månaderna. För de flesta, är orsaken okänd och framtida graviditeter påverkas inte. Riskfaktorer för missfall inkluderar kromosomavvikelser, moderns infektion eller sjukdom, missbruk, blodinkompatibilitet och försvagat livmoderhalsen.

symptom

Ett missfall kännetecknas av blödning under tidig graviditet. Kraftiga blödningar, ryggvärk och magkramper, liksom passerar proppar eller vävnad, är tecken på att ett missfall äger rum.

Sex

När blödningen har slutat, är det säkert att återuppta sexuell aktivitet. Ägglossning kan ske så tidigt som två veckor efter ett missfall. Detta är den tid då graviditet kan uppträda.

Väntar

Många vårdpersonal råda väntar minst åtta veckor efter missfall innan du försöker bli gravid igen, men det finns inga kontrollerade studier som stödjer denna i normala, friska kvinnor. Bra kost och en hälsosam livsstil förbättra chanserna för att bära en graviditet sikt.