XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kostfiber är viktigt för ett barns hälsa och välbefinnande. Enligt MayoClinic.com, hjälper fiber för att normalisera tarmrörelser, upprätthålla normala kolesterolnivåer, förebygga diabetes och främja en hälsosam vikt. Om ditt barns kost innehåller tillräckliga nivåer av kostfiber, kan han drabbas av förstoppning och andra tarmproblem. Under dessa omständigheter kan hans barnläkare rekommendera användning av fiber tillskott. Alltid rådfråga din vårdgivare innan du ger ditt barn och droger eller tillägg, särskilt om han har ett medicinskt tillstånd.

Fiberrik kost

American Academy of Pediatrics rekommenderar fibrer livsmedel som den första försvarslinjen mot förstoppning hos barn. Vanliga hela livsmedel fiber tillskott inkluderar katrinplommon, aprikoser, päron, bönor och broccoli. Dessa bör ingå som en del av ditt barns dagliga diet, och du kan behöva öka ditt barns intag av dessa produkter under akuta episoder av förstoppning. AAP uppmuntrar också föräldrar att öka ett barns vätskeintag för att förebygga och behandla förstoppning.

Psylliumskal

En extremt koncentrerad källa av kostfiber, expanderar psylliumfröskal i matsmältningskanalen för att bilda en klar, luktlös, geléliknande substans, som lägger vikt vid avföring och underlättar regelbundna tarmrörelser. Enligt National Institutes of Health, är psyllium en effektiv behandling för både diarré och förstoppning; det ger tyngd och volym till tarmrörelser utan att göra dem alltför lös. NIH rapporterar att 3,4-16 g psylliumfröskal kan vara en lämplig daglig dos för barn. Emellertid har inga studier visat sin långsiktiga säkerheten för barn.

dextrin

Dextrin, ett ljus kolhydrat härrör från antingen majs eller vete, används som den viktigaste ingrediensen i flera receptfria fiber tillskott. Liksom psylliumfröskal är dextrin en löslig fiber som lägger vikt och volym till ett barns tarmrörelserna. På grund av detta, barn som tar dextrin kosttillskott tenderar att ha mjukare avföring som är lättare att passera. Vissa produkttillverkare, inklusive Bene, producerar dextrin kosttillskott som innehåller tillsatta sötningsmedel eller smakämnen. Andra former av dextrin är färglös och smaklös, så att föräldrar kan blanda dem till juice, yoghurt eller mjölk.