XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

De flesta barn och tonåringar har allmänna bekymmer, men det finns några som inte kan sluta oroa, oavsett hur illa de vill eller försöka. Denna ständiga oroande leder till vissa repetitiva beteenden och stör barnet att leva ett normalt liv. Här är en lista över några symtom som hjälper dig att avgöra om ditt barn kan ha OCD.

Instruktioner

OCD

1 Förstå tvångssyndrom. OCD är ett ångestsyndrom där hjärnan fastnar på en viss uppgift eller tanke, vilket gör att barnet känner att om det inte är klar, något dåligt eller livshotande kommer att hända. Barnet lindrar denna oro genom att fylla i uppgiften eller tänkte om och om igen tills ångesten har neutraliserats. OCD är ofta diagnostiseras hos barn i åldrarna sju till 12. Barnet kan generad av hans beteende och försöker dölja det från familj och vänner.

2 Förstå tvångstankar och tvångshandlingar. Tvångstankar upprepas impulser eller tankar som orsakar oro eller ångest för barnet. För att neutralisera ångest, kommer barnet antingen ignorera tankarna eller ersätta dem med en annan åtgärd, eller ett tvång. Ett exempel är att ett barn tvättade händerna men fortfarande orolig det finns smuts på dem. Barnet kommer att fortsätta att tvätta händerna om och om igen tills han känner att de är rena (ångest neutraliseras genom upprepade beteende). I vissa yngre barn, kommer beteendet ske utan tvångstankar som föregår det.

3 Försök att förstå de tvångstankar. Vissa tvångstankar kan innebära mat. Barnet kan känna sig som om han hon kan bara äta vissa livsmedel och ingenting annat. Ett barn kan också ha en rädsla för bakterier, smuts, föroreningar eller sjukdom eller har ett behov av att ha saker symmetriska i tur och ordning och exakt. Ett barn kan ha en besatthet med tur och otur nummer. Dessa är bara några av de många tvångstankar ett barn med OCD kan ha.

4 förstå tvångshandlingar. Grooming ritualer inkluderar tandborstning, duschning och tvättning av händer. Upprepade ritualer inkluderar spolning toaletten om och om igen; kontrollerar att en apparat är avstängd; har behovet av att gå genom utrymmen i ett visst sätt; eller gå in och ut ur dörröppningar. Ett barn kan ha räkna ritualer (dvs, att behöva säga ett nummer om och om igen) eller rengöring ritualer i samband med sitt hem (dvs har toalettsitsen ska torkas ned varje gång innan han satte sig på den). Barnet kan hamstra och samla saker eller ordning och ordna objekten.

5 erkänner tvångssyndrom. Det är svårt att känna igen om du är barn har OCD eftersom han kommer att undertrycka tankarna tills de inte kan ingå längre. Ditt barn kan be dig att delta i ritualen med honom. Om du inte delta i ritualen, kan ditt barn kasta ett utbrott, visar tecken på oro eller uppvisar andra svåra beteenden. Du kan söka efter vissa tecken som kan berätta om ditt barn lider av tvångssyndrom. Dessa inkluderar men är inte begränsat till höga, oförklarliga elräkningar; rå, nariga händer (på grund av konstant tvätt); ovanligt hög användning av tvål eller pappershanddukar; timmars improduktivt tid läxläsning; dramatisk ökning av tvätt; eller en ständig rädsla för att något hemskt kommer att hända med barn eller familjemedlem.

6 Se en läkare. Om du tror att ditt barn kan ha OCD, tveka inte att besöka din vårdgivare. Det finns behandlingar som är tillgängliga, inklusive beteendeterapi och medicinering. Ditt barn kan inte kontrollera sina tankar så att du, som förälder, måste ingripa. Ständigt påminna ditt barn hur mycket du älskar honom och hur speciell han är !. Du och ditt barn kan få igenom detta! Ge inte upp!

Tips

  • Kom ihåg att OCD är inte något som barn kan stoppa på egen hand, oavsett hur illa han vill. Det är en sjukdom och barnet har ingen kontroll över den.
  • Om ett barn visar beteenden karakteristiska för OCD, inte håna eller sätta barnet ner. Hjälpa barnet genom det och söka professionell hjälp för ditt barn!