XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Boxning Fotarbete övningar

Översikt

Fotarbete är en av de viktigaste aspekterna av boxning. Även snabba fötter kan vara en fördel i boxning, förmåga att balansera på fötterna - är ännu viktigare än den totala fot hastighet - för att undvika motståndarens slag och leverera dina egna slag med precision och kraft. Det finns flera övningar en boxare kan göra för att vara hans bästa i ringen.

Rope Jumping

Rep hoppning är en traditionell boxning övning som hjälper en kämpe öka samordningen, timing, balans, uthållighet och fot snabbhet. Många boxare hopprep två gånger eller mer i en övning i gymmet. Rep hoppa i snabb takt bygger fot snabbhet, och görs oftast i steg tre minut. Detta är samma tidslängd som en omgång av boxning, som hjälper en boxare vänja sig rör sig med en hög hastighet under loppet av en omgång. Hoppa rep på tårna hjälper en boxare build rytm och förmågan att röra sig fram och tillbaka snabbt.

plyometric övningar

Hopping, avgränsande och hoppövningar bygga benstyrka och hjälpa en boxare med hans rörelse i ringen. En av de bästa övningarna en fighter kan göra är låda hoppning. Ställ en 14-tums rutan på golvet och står till vänster om det. Hoppa över det till höger och sedan bunden tillbaka över den till vänster. Gör 10 back-och-tillbaka hopp och sedan göra samma sak genom att hoppa back-to-front och front-to-back. Detta bygger explosivitet i benen, vilket ger en boxare mer makt i sina slag och en större förmåga att glida slag.

Intervallträning

Boxers kör regelbundet tre till fem miles tre eller fyra gånger i veckan när de förbereder för en kamp. Intervallträning bygger explosiv benstyrka och snabbare fötter. Gå till en high school eller college spår och sprint avstånd 100, 90, 80 och 70 yards i följd. Ta inte mer än en 15-sekunders paus mellan spurter. När du är klar den sista sprinten, ta en-minuters paus och upprepa set. Gör detta fyra gånger i veckan för att förbereda sig för strid.