XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Pool nödsituationer


Kunskap om pool säkerhet och nödsituationer är avgörande för badvakter och alla som äger, driver, eller har en swimmingpool. Simmare måste vara medvetna om akuta pool förfaranden också. Pool regler, förordningar och säkerhetsprocedurer varierar därmed till enskilda platser, företag, bostad eller offentliga pooler. I händelse av en nödsituation, badvakter och andra ansvariga parter måste vidta en rad åtgärder, enligt Pool Operation Management.

Alert simmare

Så snart en pool nödsituation uppstår, är livrädd tänkt att ge en lång och stadig tryckvåg av sin visselpipa för att varna kunder i poolen.

Klar Pool Area

Efter badvakter har fångat uppmärksamheten hos kunder, måste de lugnt instruera simmare att omedelbart rensa poolen på ett ordnat sätt. Badvakter är tänkt att rikta kunder till ett visst område.

upprätthålla ordningen

När en nödsituation strejker, särskilt i en offentlig badplats, kan förvirring leda till panik. Badvakter eller andra ansvariga parter måste upprätthålla en känsla av ordning bland publiken.

Rädda offret

Badvakter måste ta bort offer för olyckan från poolen. Om offret är fortfarande lever, kan badvakter behöva administrera HLR eller annat första hjälpen. Om mer än en livräddare är närvarande, kan ett exekvera undsättning medan den andra evakuerar området.

Ring för stöd

Badvakter måste instruera någon att ringa för att få hjälp - kanske en 911 samtal som kommer att leda till ankomsten av akut medicinsk personal.

Alert myndigheter

Efter den akuta slutar, badvakter måste varna lämpliga auktoriteter, som kan vara människor som fastighetsägare eller chefer, gruppledare eller föräldrar.

Lämna in en rapport

Badvakter måste fylla en nödsituation incidentrapport. Sådana rapporter kan hjälpa myndigheterna när de utreder händelsen och som de anser om förändringar behövs pool säkerhetsregler.