XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man gör Horn Nock Inlägg


Engelska longbows var det primära slaget vapen av bågskyttar och användes under medeltida krigföring. Dessa bågar ofta förstärkt på nocken av en insats, typiskt tillverkad av en separat del av lövträ eller från ett djurs horn. Nock insatser förstärker pilen som gör det möjligt för skytten att använda en tyngre oavgjort utan att ådra sig skador på pilskaftet. Göra traditionella horn nock insatser kan åstadkommas med lite svårigheter.

Instruktioner

1 Mät nocken bredd och djup. Säkra pil - nock hamna - i en vadderad skruvstäd.

2 Skär hornet till en platt rektangulär form - med hjälp av en vass bågfil - motsvarande dimensioner din nocken djup och bredd, plus 1/32 tum. Lämnar överskottet är avgörande för slipning hela nock ner och ordentligt fästa hornet insatsen.

3 Applicera horn och hoven lim till botten och sidorna av hornet insatsen. Skjut insatsen i nocken. Kläm fast nock med en bulldog klipp och tillåta en dag för limmet att härda fullständigt.

4 Sand toppen och sidorna av insatsen - med hjälp av medel- till grovslippapper - tills insatsen är helt i linje med toppen och sidorna av pilskaftet.

5 Tape tre standard sågblad tillsammans för att lägga till bredd för att bilda nocken. Skär den nya nock spåret horisontellt över insatsen och axeln med hjälp av de tejpade såg blad, 3/8 tum djup.

6 Sand insidan av nya nock spåret tills den är slät med hjälp av fint slippapper. Avrunda nock änden till en konkav form med hjälp av en trä-fil.

Tips

  • Horn nockar kan också framställas i en traditionell stil och används för att skjuta pilen. Dessa nockar är i allmänhet mer hållbara än konventionella plast nockar och mer dekorativa.
  • Platta skär horn material kan köpas där bågskyttar utrustning säljs.
  • Var försiktig när du arbetar med sågar och skarpa verktyg.
  • Rikta aldrig en pil i en osäker riktning.