XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Som barn, vi lärt att borsta och tandtråd tänderna regelbundet för att undvika karies och tandköttssjukdomar. Ortodontisk hängslen kan göra normal tandborstning svårare, men speciella tekniker kan hjälpa rubba mat och bakterier som fastnar mellan enheterna och tänderna. Från och med 2009, det finns tre typer av hängslen att välja mellan: Traditionell metall, keramik eller kristallklart konsoler och Invisalign systemet. Det rekommenderade rengöringsteknik är densamma för alla med undantag av den Invisalign systemet, där hela anordningen avlägsnas för rengöring.

Instruktioner

1 Borsta tänderna så snart efter att ha ätit som möjligt, borsta direkt ger mat mindre av en chans att färga tänderna. Med hjälp av en mild sågning rörelse för att borsta mellan tandköttet och tråden på botten och toppen tänder för att lossa matrester. Borstning efter måltider och mellanmål rekommenderas av de flesta ortodontister.

2 Floss med en vaxad tandtråd med hjälp av en tandtrådsbärare eller super tandtråd. Ta bort eventuella band innan tandtråd. En tandtrådsbärare hjälper till att få tandtråden genom trådstyrningen och in mellan tänderna. Super tandtråd är förskuret och har en styv ände för att hjälpa trä tandtråden på ungefär samma sätt som den tandtrådsbärare. Var försiktig när tandtråd runt trådstyrningen och fästet för att undvika skador.

3 Använd dentalvax på tandreglering hängslen på platser där konsolen gnids mot kinden för att förhindra gnugga insidan av kinden orsakar sår och sår. Avlägsna dentalvax genom att försiktigt borsta tänderna med en mjuk tandborste och tandkräm.

4 Undvik vissa livsmedel. Livsmedel och godis som är klibbig såsom gummi av något slag, klibbiga björnar, kola, frukt tuggar, karameller, sugar daddies, taffy s och Tootsie rullar ska vara avstängd din middag listan medan dina hängslen är, enligt Dentist.net, liksom hårda livsmedel såsom råa äpplen och morötter, nötter, popcorn, majskolv, pretzels, hård skorpa bröd, ryckig, is och tortilla chips.

5 Kontakta ortodontist omedelbart om en konsol går sönder eller andra problem uppstår. Beroende på omfattningen av behandlingsprogrammet är rutin utnämningar var två till sex veckor, fortsätter i upp till 24 månader eller längre, beroende på hur allvarligt problemet är.

Tips

  • Använd inte en blekning tandkräm. Använd tandkräm som har ADA kvalitetsstämpel. Drycker såsom te, kaffe eller cola kan också ge fläckar på tänderna. Om situationer inte tillåter att borsta tänderna, skölja munnen omedelbart med vatten.