XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om Acetaminophen vs. Aspirin


Paracetamol och acetylsalicylsyra utgör den stora majoriteten av over-the-counter (OTC) smärtstillande som säljs i USA. De mest förskrivna smärtstillande innehåller också stora doser eller modifierade versioner av dessa relativt säkra läkemedel. Paracetamol och acetylsalicylsyra är också viktiga ingredienser i ett antal beredningar för förkylning och andra villkor. Antingen paracetamol eller acetylsalicylsyra brukar rekommenderas av läkare med nästan alla typer av smärta vi lider. Låt oss se vad som gör dessa två föreningar så populär.

Historien om

Hippokrates, läkekonstens fader, lämnade riktningar för ett pulver för lindring av smärta gjord av bark och blad av pilträd. Av 1830, italienska, franska och tyska forskare hade varje isolerad salicin, den aktiva ingrediensen i Hippokrates recept. Tjugo år senare, Charles Frederic Gerhardt buffrat en produkt för att skydda magen och i 1899, Felix Hoffman återupptäckt formel. Hans arbetsgivare på Bayer marknads den nya drogen som "Aspirin", den första "mirakelmedicin" av 20-talet.

Paracetamol var en oavsiktlig fördel av malariaforskning påbörjas när Cinchona träd, som används för att producera kinin, blev knappa. Föreningar utvecklats under denna forskning, som används av Bernard Brodie och Julius Axelrod i en 1948 studie, lett till utvecklingen av paracetamol, patenterade och marknadsförs som Tylenol i USA av McNeill Laboratories, med början 1955. 1956 Frederick Stearns & Co introducerade Panadol i Storbritannien.

Fakta

Aspirin är en av en klass av läkemedel som kallas NSAID - icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel --- att lindra smärta genom att minska inflammation. Aspirin metaboliseras eller överföras till blodomloppet genom slemhinnan i magen. Aspirin levereras i 81, 325, 500 och 650 mg doser. Den "lågdos" 81 mg används för hjärthälsa och barn. 325 mg är den vanligaste OTC beredning. Paracetamol - para-acetylaminofenol eller APAP-- metaboliseras i levern. Den finns i 325, 500 och 650 mg doser. Paracetamol kombinerar enkelt med opiater att göra effektiva recept smärtstillande. Eftersom överdosering är ett bekymmer, ska dosen baseras på patientens vikt, men bör inte överstiga 4000 mg per dag för en vuxen.

fördelar

Både paracetamol och acetylsalicylsyra är säkra, effektiva, billiga smärtstillande. Paracetamol är den icke-irriterande alternativ till aspirin, säker för barn och personer med gastric tillstånd som magsår och gastroesofageal refluxsjukdom (GERD). Aspirin har använts effektivt för artrit och migrän och har blivit den förebyggande droger för hjärtpatienter. Särskilda beläggningar, tids frisättning och låg dos alternativ minimera magbesvär.

Riskfaktorer

Båda dessa smärtstillande finns mediciner och båda interagera med andra läkemedel. Kontrollera med din läkare eller apotekspersonal om du tar andra droger på en regelbunden basis. Även överdragna eller buffrade aspirin kan irritera slemhinnan i magen. Dess användning av barn som har feber, särskilt de som är associerade med influensa eller vattkoppor har associerats med utveckling av Reyes syndrom, en farlig, ibland livshotande tillstånd. Det rekommenderas inte för patienter som genomgår anti-koagulering terapi (blodförtunnande medel).

Identifiering

Både acetylsalicylsyra och paracetamol marknadsförs i form av tabletter, "caplets" (kapselformade komprimerade tabletter) och belagda tabletter samt stolpiller. Topisk, tidsanpassad frisättning eller tuggbara doser av acetylsalicylsyra är tillgängliga. Båda föreningarna är vita, även om barns tuggtabletter kan vara färgat och smaksatt.