XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Förälder & amp; Teen bilanvändning avtal

Fler amerikanska tonåringar dödas från bilolyckor än från någon annan orsak, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Passerar din statens körprov är inte tillräckligt för att hålla din tonåring blir en statistik. Skapa ett avtal som anger när, var och hur ditt barn kan använda bil kommer att hålla henne säker - och lär henne en lektion om ansvar som kommer att tjäna henne väl medan hon inches närmare vuxenlivet.

Skapa ett avtal

Dessa dagar, är affärer inte förseglade med ett handslag och ett bilanvändning avtal bör inte vara heller. Tänk på detta ett avtal mellan dig och din tonåring, och behandla det på allvar så att hon kommer att göra samma sak. Sitt ner tillsammans så fort hon får sin licens, och börja skriva idéer till regler du ta med i ditt avtal. Bjud din tonåring att ge henne ingång och ge förslag om riktlinjer hon tycker är rättvist. HealthyChildren.org och American Automobile Association (AAA) (länkar i Resources) drivkontrakt erbjudande prov. Alternativt kan din lokala försäkringsagent har ett dokument som du kan använda som modell.

grundläggande regler

Din bilanvändning avtal bör innehålla regler som styr när din tonåring kommer att ha tillgång till en bil. Om hon kommer att köra en gemensam familj fordon, kan du kräva att hon ber båda föräldrarna om lov innan varje resa, och att hon går med på att lämna tillbaka bilen av en utsedd timme. Även om hon är turen att ha sin egen bil, kan du göra regler om var och när din tonåring kan köra - och be att hon tala om var hon är på väg. Kontrollera med din statens Department of Motor Vehicles om teen drivande utegångsförbud, och dela din statens regler med din tonåring. Du kan också göra bilen använda ett privilegium att din tonåring har att tjäna genom att upprätthålla en viss GPA eller genomföra andra uppgifter, föreslår KidsHealth.org, men det är ett val för varje familj att göra.

Säkerhetsregler

Med oerfarenhet komma misstag, så ditt avtal måste innehålla säkerhetsregler. Du kan förbjuda henne från att transportera icke-familj passagerare, eftersom staten Department of Health New York säger att en tonåring förarens risk att få en dödlig krasch fördubblas när hon har en passagerare - och fler passagerare, desto större är risken. Staterna variera beträffande särskilda lagar om tonåring förare, och vissa stater begränsa antalet passagerare en tonåring förare kan ha i sin bil, eller de timmar som hon kan köra tills hon är 18. Förbjud din tonåring från att använda sin mobiltelefon under körning; National Safety Council säger att 23 procent av bilolyckor involverar telefon. Hon bör också åläggas att använda bilbälte vid alla tidpunkter, följa hastighetsbegränsningar och bo utanför vägen under extrema vädersituationer som snöstormar. Alla tonåring bil avtalet skall även innehålla en uppgift som förbjuder henne från att köra bil efter att ha förtärt alkohol eller droger.

andra överväganden

När de stora reglerna är skrivna, överväga vissa andra bilrelaterade detaljer du vill din tonåring att komma ihåg. Du kan inkludera ett uttalande om gas; till exempel "[Teen] kommer att bidra $ 20 till familjen gas fond varje månad." Kräver henne att berätta när hon märker bil underhåll frågor. Din bilanvändning avtal bör också ha klart för sig konsekvenserna. Nämn en konsekvens för att bryta någon av dina bilanvändning regler - till exempel din tonåring förlorar körning privilegier för en vecka när hon inte lyder någon regel - eller ta en sida från HealthyChildren.org körning kontraktet och tilldela en särskild påföljd för varje bruten regel . Med denna modell, kan din tonåring förlora bilnycklarna i tre dagar om hon glömmer sin bilbälte, medan en fortkörningsböter kan lämna henne utan hjul under en månad.