XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En allmänläkare eller GP är en medicinsk leverantör som specialiserat sig på familjemedicin. GP ger primärvården genom att behandla sjukdomar och öva förebyggande medicin och hälsoutbildning för alla åldrar.

Primärvård

Många människor använder en GP som sin primärvårdsläkare. GP är ofta en patients första kontaktpunkten med en medicinsk fråga. GPs ge omfattande vård till patienter i stället för en som specialiserat sig på ett visst fokusområde.

Miljö

Allmänläkare arbetar oftast i kontor eller kliniker. De har vanligtvis en stab av sjuksköterskor och administratörer som hjälper dem. GPs är ofta en del av stor grupp praxis. Allmänläkare är läkare som kan göra nästan allt en patient behöver.

Utbildning

De som vill bli en allmänläkare måste fylla i en grundutbildning, en fyra år läkarprogrammet och en 1-2 år residency program. Efter genomgången residensprogram, måste GP passera en licensiering examen

Board certifiering

American Academy of General Physicians (AAGP) är den enda organisation som företräder allmänläkare. Det är den enda vägen för styrelsen certifiering inom detta område. De AAGP tåg och utbildar läkare på ett sätt som beskrivs genom American College of General Medicine

kontinuerligt lärande

Den amerikanska Board of Family Medicine (ABFM) kräver nu att delta i kontinuerligt lärande program för att förstärka sin kunskap och expertis. Den ABFM program kallas Underhåll av certifieringsprogram för Family Physicians (MC-FP). Utövare måste visa kunskaper i professionalism, självbedömning, kognitiv kompetens och prestation i praktiken.