XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Protein i aubergine

Äggplantor är stora ovala grönsaker med Deep Purple hud. De tillhör natt skuggan familj av grönsaker så att de är relaterade till tomater, paprika och potatis. Äggplantor kan bakas, sauteed, stuvad, stekt eller kokt och tjänstgjorde som sidorätter eller i stället för kött i huvudmåltider.

aubergine nutrition

En 1-kopp servering av kokt aubergine innehåller mindre än 0,82 g protein, 2,5 g fiber, 8,64 g kolhydrater, 122 mg kalium, 0,25 mg järn, 14 mcg folat, och 2,9 mikrogram vitamin K. Det är lågt i fett, natrium och kalorier med 0,23 g fett, 1 mg natrium och 35 kalorier.

dietary Protein

Proteiner bryts ned till enskilda aminosyror under matsmältningen och aminosyrorna används för att reparera och underhålla muskler och kroppsvävnader. De är också nödvändigt för produktion av enzymer, vissa hormoner, transportföretag och antikroppar. Vuxna män behöver ca 56 g protein varje dag och vuxna kvinnor behöver ca 46 gram.

aubergine Protein

Proteinkällor är antingen fullständigt eller ofullständigt, baserat på deras aminosyraprofiler. Animaliska proteinkällor är fullständig eftersom de innehåller tillräckliga mängder av alla nio essentiella aminosyror. De flesta alla växtproteiner är ofullständiga, eftersom de är låga i en eller flera aminosyror. Aubergine protein saknas metionin, som din kropp behöver också göra cystin.

komplementära Proteiner

Aminosyraprofilen skiljer sig för varje växtkälla så veganer eller strikta vegetarianer kan kombinera olika växter för att säkerställa en tillräcklig aminosyraintag. Kompletterande proteiner ge alla nio essentiella aminosyror i kombination i din kost. Aubergine protein är bristfällig i metionin; dock, nötter och frön innehåller tillräckliga mängder, så att de är komplementära proteiner för aubergine. Kompletterande proteiner behöver inte ätas i samma måltid; de kan konsumeras när som helst under dagen.