XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka är de behandlingar för degenerativ ledsjukdom av Thumb?

Degenerativ ledsjukdom av tummen kan påverka förmågan att gripa och grepp, så även de mest rutin aktiviteter, såsom att plocka upp mynt eller gripa en kaffekopp, kan vara smärtsamt och besvärligt. Flera behandlingsalternativ finns tillgängliga för degenerativ ledsjukdom av tummen, som skall väljas beroende på svårighetsgraden av artrit.

Over-the-counter läkemedel

Vilka är de behandlingar för degenerativ ledsjukdom av Thumb?

Flera typer av over-the-counter (OTC) läkemedel kan tas för lindring av smärta och inflammation. I början av milda former av gemensam degeneration, kan symtomen förekomma som en mild värk eller ömhet. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, eller NSAID, i OTC-doser kan ge tillräcklig smärtlindring-orsakar inflammation. Dessa läkemedel är oftast tas på ett behov när det behövs.

recept~~POS=TRUNC läkemedel

Eftersom degenerativa tillstånd fortsätter att förvärras, behovet ökar för starkare medicin lindra smärta och inflammation. Användning av recept, oftast narkotisk, medicin kan vara motiverat. Exempel på mediciner på denna nivå av behandling kan inkludera kodein, oxikodon och hydrokodon.

Narkotiska smärtstillande medel utövar sin verkan på smärtreceptor centra i hjärnan, snarare än på platsen (s) för skada eller inflammation som orsakar smärtan. I huvudsak de bedöva hjärnans tolkning av smärtimpulser mottagna, vilket minskar den totala upplevelsen av smärta.

kortison Injektion

Vilka är de behandlingar för degenerativ ledsjukdom av Thumb?

Ett annat behandlingsalternativ för degenerativ ledsjukdom av tummen är användningen av intraartikulär (som betyder "i leden") steroidinjektioner, även känd som kortison. Dessa injektioner kan användas i tillägg till, eller i stället för, perorala läkemedel beroende på svårighetsgraden av symtomen.

Kortikosteroider är ämnen som förekommer naturligt i kroppen och produceras inom binjurarna. De är kraftfulla antiinflammatoriska substanser. När injicerbara kortison används för att behandla degenerativ artrit, är det injiceras direkt in i leden. Det är vanligtvis blandad med någon form av lokalbedövning för att åstadkomma viss omedelbar smärtlindring. Relief kan pågå i veckor till månader.

Ortoser / Skenor

Det finns många olika typer av hängslen och spjälor, som kan användas för att behandla degenerativ ledsjukdom av tummen. Det huvudsakliga syftet med att använda hängslen eller spjälor är att minimera rörelsen av artritisk tumleden, vilket minskar smärta. Vissa stag typer kan vara ganska restriktiva, medan andra tillåter fler funktioner.

Hängslen och spjälor som korsar handleden och har laddats in i underarmen i tillägg till tummen är de mest restriktiva. Andra hängslen kan tillåta mer rörelse av handen och samtidigt hålla tummen stilla. Valet kommer att bero på svårighetsgraden av symtomen.

Kirurgi

Vilka är de behandlingar för degenerativ ledsjukdom av Thumb?

I svåra fall av degenerativ ledsjukdom av tummen, kan operation vara den enda framgångsrika behandlingsalternativ. Det finns i huvudsak tre förfaranden som kan utföras; steloperation (vilket gör tummen permanent styvt), ledplastik och ansjovis plastik.

Fusion kirurgi innebär kirurgiskt skrapa bort brosket ledytor av basen av tummen metakarpala benet och brosket av den lilla carpal ben kallas trapeziumbenet. De två ytorna är fästa tillsammans med användning av skruvar och / eller stift och hålls på plats tills de har läkt fast ämne.

Ansjovis protes innebär fullständigt avlägsnande av hela framknä benet, skörda en liten sena från underarmen och sätter in det i vänster bakom utrymmet. Denna tuss av sena, som liknar en ansjovis, ger en mjuk vävnad stöttepelare mot tummen ben, förhindrar tummen från från att bli kortare. Det eliminerar också smärtan av artros ytor gnugga tillsammans.

Ledersättning involverar insättning av en protesdistans, typiskt gjorda av polerad metall eller silastic, en typ av silikon, i en urholkad del av kanalen vid basen av tummen. Distansorganet ersätter den avlägsnade carpal ben för att ge stöd till tummen och för att minska friktion och smärta.