XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Rullstols kuddar finns med läkarens order eller over-the-counter och är tillverkade av olika material såsom skum, gel, uretan honeycomb eller luftfyllda kammare. Tjocklek, fasthet och typ av kudde beror på dina behov. Det tryck som skapas från att sitta under långa tidsperioder kan bryta ner huden och leda till komplikationer såsom trycksår. En rullstolsdyna kan lindra en del av detta tryck och hjälpa till med hållning. Att mäta en person för en rullstolsdyna beror på om det är en ersättning kudde eller om dynan köps separat från en ny rullstol.

Instruktioner

Mätning efter en ersättare Kudde

1 Mät inner bredden av rullstolens sits i inches. Mäter inte från en arm av rullstolen till den andra armen. Mäta den del av sitsen mellan armarna.

2 Mät djupet av rullstolens sits i inches från baksidan av sätet till den främre delen av sitsen.

3 Bestäm rätt tjocklek som behövs för rullstolsdyna utifrån dina tryckutjämnande behov. Justera höjden på din plats och fotstöden baserat på tjockleken av kudden när den är komprimerad. Många rullstolar är justerbara.

Mätning för en ny kudde

4 Mät mellan den bredaste delen av dina höfter eller lår sittande. Sitt på måttbandet medan mäta om någon inte kan hjälpa dig med denna uppgift.

5 Tillsätt 1 tum till bredden mätning för att möjliggöra rörelse.

6 Bestäm sittdjup genom att mäta från den bakre delen av skinkorna på baksidan av knäna när du sitter.

7 Subtrahera en tum från djupet mätning om du har en manuell eller elrullstol. Om du använder fötterna för att manövrera rullstolen, subtrahera 2 inches från denna mätning så vaderna inte skaver mot kudden med varje rörelse.

Tips

  • Om du köper en kudde separat från en ny rullstol, subtrahera kudden tjocklek från sitthöjden vid beställning av rullstol.
  • Om ett ben är längre än den andra, använda mätning av din kortaste benet för kudden djup. Om skillnaden är betydande, beställa en anpassad rullstol kudde som sträcker sig längre på ena sidan.
  • Vissa medicinska leveransföretag låter dig testa olika kuddar att hitta rätt passform.
  • När du köper en ersättnings kudde, tänk på att den extra höjd kan påverka balansen medan i rullstolen samt din tillgång till bromsarna eller hjul, överföring förmåga och placeringen av fötterna i fotstöden.