XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilka är farorna med Inandning av oljefärg Primer?


Målarfärg görs genom att kombinera kemikalier, såsom lösningsmedel, bindemedel, tillsatsmedel och pigment. Latexfärg är vattenbaserad, vilket innebär den viktigaste ingrediensen är vatten. Den andra huvudkategorin av färg är oljebaserad, vilket innebär att huvudingrediensen är någon form av organiskt lösningsmedel. Av de två, är oljebaserad färg kraftigare och som normalt används utomhus eller i hög luftfuktighet områden som badrum och kök. Det är också oftast mer giftiga vid inandning.

Inandning

Eftersom basen lösningsmedel i oljebaserad färg är lacknafta, toluen, xylen eller något annat petroleumderivat, bör det inte komma som någon överraskning att andas in rök från denna typ av färg är inte helt säker. Symptom att titta efter är huvudvärk, illamående, yrsel eller extrem trötthet. Dessa effekter kan vara mer uttalad om du målar i ett dåligt ventilerat utrymme eller om du har blivit utsatt för rök för länge, även om det är bra luftflöde. Det bästa sättet att lindra dessa symptom är att komma bort från målningen området och hitta lite frisk luft att rensa andningsorganen ut.

Långsiktiga riskerna

Om du fortsätter att utsätta sig för dessa ångor under loppet av veckor, månader eller år, kan skada börja manifestera sig i inre organ. Långsiktig inandning kan leda till njure, lever och blodproblem. Målmedvetet sniffning färg rök, speciellt från en sprayburk, kan orsaka bestående hjärnskador och döden på den första händelsen.

Barn

Som man kan förvänta sig, kan de skadliga effekterna av oljebaserad färg inandning av barn förekommer ännu snabbare än hos vuxna. Små barn bör hållas borta från målningen området och öppna burkar färg. För att skydda alla, sätta en låda fläkt i ett öppet fönster i rummet målas, pekar ut, så att giftig rök kommer att dras utanför. Håll fläkten går så här i ytterligare 48 timmar efter målningen sker, och försöker använda rummet så lite som möjligt under den tiden. Ju snabbare färgen torkar, passerar förr hälsofara.