XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hem botemedel mot Småbarn Hosta

En hosta är en kroppens försvarsmekanism och ett sätt att bli av med irriterande i systemet. Hosta hjälper utvisa slem och förhindrar döda celler från att landa i lungorna. Hosta kan knytas till en vanlig förkylning, influensa och astma - eller ett symptom på allvarligare sjukdomar såsom lunginflammation eller bronkit. Om ditt barn inte har en hög feber och hosta har inte varit ihållande i mer än två veckor, kan huskurer bidra till att lindra ditt barns hosta. Alltid rådfråga din barnläkare om du har frågor.

Steg 1

Sätt ditt barn ner för fler tupplurar och vila hela dagen. Kroppen kan föryngra och återställa naturligt med sömn. Din småbarn kan vara upp mer i mitt i natten på grund av hans hosta, så lägga till en extra tupplur på dagen. Hålla belysningen låg, läsa böcker och berätta ditt barn att han skulle försöka ta en tupplur.

Steg 2

Använd en luftfuktare eller kall-dimma förångare i ditt barns rum. Ångan fuktar luften, återfuktar näsgångarna öppnar bihålorna, och kan underlätta ditt barns hosta. Du kan också köra en mycket varm dusch och låt ditt barn sitta i ångande badrummet. Se till att stanna med ditt barn så att han inte t försöka sätta sin hand under varmt vatten.

steg 3

Klä ditt barn i varmare kläder om det är kallt utanför snarare än veva upp värmen. Värme torkar ut luften och kan öka hosta.

steg 4

Ge ditt barn varma vätskor. Sjukdom torkar kroppen eftersom så mycket energi förbrukas på att bekämpa infektionen eller virus, så det är viktigt att ge ditt barn mycket vätska. Varmt vatten, örtteer och buljonger lugna halsen, ökar blodflödet och fylla vätskor utplånats av sjukdomen.

steg 5

Gnugga eukalyptus balsam på ditt barns bröst före tupplurar och läggdags. Eukalyptus ångor rensa luftvägarna, minska trängseln, förbättra cirkulationen, och är en stor aromterapi botemedel för ditt barns hosta. Leta efter en balsam som använder alla naturliga växtextrakt.

steg 6

Håll ett öga på ditt barns hosta efter att hon konsumerar komjölk. Vissa barn har allergier mot komjölk som förlänger trängsel och kan förvärra en hosta. Var medveten om hur komjölk påverkar, eller inte påverka ditt barns trafikstockningar och hosta. Om du misstänker att en allergi, prata med ditt barns barnläkare om andra alternativ till mjölk.

steg 7

Ge en tesked honung före tupplurar eller läggdags om ditt barn är äldre än ett.

varningar

  • Om ditt barn är yngre än ett, inte ge henne honung. Honung innehåller botulism sporer som äldre barn och vuxna kan hantera. Spädbarn kan inte.

tips

  • Konsultera ditt barns barnläkare om du har några frågor.

Saker du behöver

  • Luftfuktare
  • Cool-dimma förångare
  • Varmvatten
  • Örtte
  • Buljong
  • eukalyptus rub
  • Honung