XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Effekter av dålig kost på Body


Äta en obalanserad diet kommer att påverka kroppen på olika sätt. Ohälsa är ofta ett symptom på en individs dåliga matvanor och demonstreras genom tillstånd såsom fetma, trötthet, diabetes och anorexi. En kost rik på animaliskt fett är en av de främsta orsakerna till dålig hälsa i västvärlden, vilket ofta leder till fetma och hjärtsjukdomar. Anorexi och bulimi blir också allt vanligare och är kända för att skada kroppens immunsystem och vitala organ.

Fetma och hjärtsjukdom

Att äta en kost rik på mättat fett ökar en persons risk för hjärtsjukdom, en ledande dödsorsak och försvagningar i hela världen. Enligt Viktminskning Resources webbplats, är fetma ofta kopplad till hjärtsjukdomar, eftersom överviktiga människor är mer benägna att drabbas av högt blodtryck. Webbplatsen nämner också höga nivåer av kolesterol i blodet och triglycerider (blodfetter) som andra orsaker till hjärtsjukdomar är kopplade till fetma.

Anorexi

En person som lider av anorexia nervosa tenderar att utesluta alla typer av fett från sin diet. Som ett resultat blir den lidande brist på essentiella protein, vitaminer och mineraler som finns i mjölk och mejeriprodukter, tillsammans med kött och fisk. Enligt hjälpguide webbplats, den allvarliga kalorirestriktion av anorexi har förödande fysiska effekter. Kroppen går in i svält-läge, saktar ner för att spara energi. Det börjar då att konsumera sig, vilket resulterar i förlust av mer kroppsfett och skador på organ såsom tarmar, njurar och hjärta.

Typ 2-diabetes

Dåliga matvanor ökar en individs risk att utveckla typ 2-diabetes. Fetma är en riskfaktor för sjukdomen, vilket innebär att de som lever på hög kaloridieter är mest mottagliga för sjukdomen. Enligt UMM webbplats, kan diabetes skada hjärta, njurar, ögon och nervändar och kan också öka en persons risk att drabbas av stroke, utveckla högt blodtryck, blindhet eller njursjukdom.

Trötthet

Underlåtenhet att äta en balanserad, näringsrik kost kan leda till trötthet. Enligt ABC hemsida, är järn en viktig ingrediens för att upprätthålla energinivåer. Ändå är det många som har brist på järn, vilket får dem att uppleva trötthet och slöhet. Webbplatsen nämner också uttorkning som en viktig orsak till trötthet, förutom fetma.