XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vanliga orsaker till håravfall på vapen & amp; ben

Medan förlust av huvudhår är ett vanligt problem, håravfall på armar och ben är en mycket sällsynt tillstånd. Enligt sajten håravfall Expert, denna uppenbara sig som antingen en total förlust, eller som en betydande och märkbar minskning av mängden hår som växer på armar och ben. I båda fallen finns det sex huvudsakliga orsakerna till arm och ben håravfall.

hudproblem

Ett antal hudsjukdomar kan orsaka arm och ben håravfall, inklusive dermatit, seborré, psoriasis, eksem och keratos pilaris. Dermatit hänvisar till en allmän inflammation i huden; både eksem och seborré är olika typer av eksem som orsakar flagnande röda och kliande fläckar att utveckla på huden. Psoriasis orsakas av immunceller attackerar frisk hud, och keratosis pilaris är en inflammatorisk sjukdom i huden hårsäckar. Svåra hudskador och brännskador kan också skada hårsäckarna och epitelceller till den grad att de inte längre kan stödja hårväxt.

steroidanvändning

Både håravfall rådgivare och Healthcare366.com rapport att steroidanvändning, särskilt steroider som kroppsbyggare använder som innehåller testosteron och andra muskelbyggande ämnen, kan orsaka omfattande kropp håravfall på armar och ben om det tar för lång tid. MayoClinic.com rapporterar också kroppen håravfall som en bieffekt av steroidanvändning, men främst för kvinnor.

fysiologiska störningar

Alopecia universalis, hypertyreos, hypotyreos och hypofysen sjukdomar är alla medicinska tillstånd som kan orsaka överdriven arm och ben håravfall. Alopecia universalis är kopplad till immunsystemet problem, medan hypertyreos och hypotyreos är kopplade till en överproduktion och underproduktion av sköldkörtelhormon, respektive.

mediciner

Många receptbelagda läkemedel kan orsaka arm och ben håravfall, inklusive läkemedel mot högt blodtryck eller kolesterol; läkemedel som används för att behandla sjukdomar som Parkinsons sjukdom och artrit; antikoagulantia; och hormonersättningsterapi droger. Cytostatika, som är kända för att orsaka håravfall på huvudet, kan också orsaka lem håravfall.

Kost och stress

Livsstilsfaktorer, såsom extrem fysisk, mental eller känslomässig stress och en diet regelbundet saknar vissa viktiga vitaminer, mineraler och näringsämnen som järn kan bidra till ovanligt håravfall.