XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

När du lider av akne, är det oftast en produkt av döda hudceller och olja bildar en propp i en por, enligt Mayo Clinic. För vissa människor, ökar närvaron av en plugg risken för infektion, som kan prompt inflammation i hårsäcken, vilket resulterar i en pustule, knöl eller cysta under huden. Om den lämnas obehandlad, pustler, knölar och cystor kan leda till ärrbildning. Men det finns behandlingar som är tillgängliga för både akne och efterföljande ärrbildning. En sådan behandling är rött och blått ljus terapi.

Fungera

Vid användning av rött och blått ljus terapi i förhållande till akne, är det mer allmänt ses som en metod för behandling i motsats till en metod för ärr avlägsnande. Detta beror till stor del på att bakterien ansvarig för akne är ljuskänsliga. Enligt American Academy of Dermatology, molekyler inom bakterierna absorbera rött och blått ljus när de administreras till huden. Detta ökar deras inre temperatur, vilket får dem att falla sönder och därigenom dödar patogenen. När patogenen tas bort, bör du se en minskning av mängden av akne som påverkar huden.

Betydelse

Förutom att befria de infekterade porer patogenen och minska uppkomsten av akne, kan denna form av ljusterapi minska risken för ärrbildning som ett resultat av denna hudåkomma. I en omväg, du faktiskt behandla ärr innan de är i stånd att bilda. Detta betyder inte att rött och blått ljus terapi inte kan bidra till att förbättra utseendet på akne ärr. Det är bara mer effektiv för att reducera potentialen för ärrbildning än att ta bort redan bildade ärr.

Funktioner

Om ärr redan har bildats på grund av akne, är det möjligt att minska tecken på ärrbildning med rött och blått ljus terapi, enligt Mayo Clinic. Medan ljuset dödar bakterier, kan den också stimulera de dermala lagren av huden för framställning av ytterligare kollagen, som är ett fibröst protein som ger formen och fasthet till huden. Som kollagen bildas, de pockmarks ofta kvar av svåra fall av akne även ut, presenterar en mjukare utseende och minska tecken på akne ärrbildning.

överväganden

American Academy of Dermatology rekommenderar dock att använda ljusterapi i samband med mjuka fyllmedel för att förbättra utseendet av djupa ärr kvar av akne. Mjuka fillers är ämnen som injiceras i ärr knubbig huden. Hyaluronsyra är troligen den vanligaste fyllmedel för att behandla akne ärrbildning, men din hudläkare kan föreslå donator fett eller kollagen kan användas för att sträcka ut och jämna ut huden.

effekter

Medan rött och blått ljus terapi är en mycket mindre invasiv än andra former av laser eller ljusterapi, det finns fortfarande potential för biverkningar. De flesta biverkningar är tillfälliga och inte en orsak till oro, men du kan uppleva vissa rodnad och fjällning på huden. Kontakta din läkare om någon reaktion kvarstår.