XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man kan beräkna Energi från livsmedel

Innehållet i en livsmedels energi är ett mått på hur många kalorier maten innehåller. Din kropp behöver ett visst antal kalorier varje dag - det begärda beloppet varierar med ålder, kön, vikt status och aktivitetsnivå - att hålla sig kvar. Äta färre än de nödvändiga kalorier varje dag kommer att resultera i viktminskning, medan man äter fler kalorier än din kropp behöver på en regelbunden basis kommer att resultera i viktökning. De flesta livsmedel har information om energiinnehållet på etiketten. För livsmedel som inte, så länge du har tillgång till information om den stora massan av olika näringsämnen i livsmedel, kan du beräkna energiinnehåll.

beräkning Energi

Steg 1

Multiplicera gram kolhydrater i maten med 4 kalorier per gram. En kalori är en enhet av hur mycket energi i en given mängd mat, även kallad en kcal. Oavsett om kolhydrater i maten är socker eller stärkelse, alla kolhydrater förse kroppen med 4 kalorier / gram, förklarar Dr Lauralee Sherwood i sin bok "Human Physiology." Var noga med att inte inkludera gram fibrer i beräkningen - trots fiber är tekniskt en kolhydrat, kan människor inte smälta det, så det finns ingen energi.

Steg 2

Multiplicera gram protein i livsmedlet med 4 kalorier per gram. Det spelar ingen roll vilken typ av protein ett livsmedel innehåller; alla proteiner ge samma energi per massenhet, eftersom de är alla består av samma grundläggande byggstenar, förklarar Dr.. Reginald Garrett och Charles Grisham i sin bok "Biochemistry".

steg 3

Multiplicera g fett i livsmedlet genom 9 kalorier per gram. Olika typer av fett variera något i deras energiinnehåll - vissa innehåller mer än 9 kalorier / gram medan andra innehåller mindre. Oavsett, tenderar den mänskliga dieten för att bestå av en blandning av fetter som genomsnitt ut till ca 9 kalorier / gram, vilket betyder att detta bedömer relativt noggrant innehållet i ett livsmedel energi på grund av fett.

steg 4

Lägg energin från kolhydrater, protein och fett. Den totala, i kalorier, är innehållet i den mat energi. Detta är samma information som finns på en näringsrik etikett, för de livsmedel som ger näringsinformation.

varningar

  • För att göra dessa beräkningar, måste du veta massor av kolhydrater, protein och fett i livsmedel.

tips

  • Var säker på att du inte inkluderar vatten vikt i dina beräkningar. Till exempel kan en 100-grams skiva mager skinka innehåller nästan alla sina kalorier från protein, men inte alla 100 gram av skinkan är protein - de flesta är vatten.

Saker du behöver

  • Kalkylator