XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Montignac Diet Information

Innan South Beach dieten, fanns Michel Montignac, som skapade en diet baserad på konceptet att fokusera på hälsosamma kolhydrater. Montignac kallade sin kost planen Montignac Metod och varnade för att det inte är en diet utan ett balanserat sätt att äta. Den Montignac metoden erbjuder rekommendationer som kan hjälpa dig gå ner i vikt och minska risken för kroniska sjukdomar såsom typ 2-diabetes och hjärtsjukdomar, enligt Montignac metodens hemsida.

Hållning Viktökning

Montignac trodde högt blodsocker vara den primära orsaken till viktökning och fetma. Under normala omständigheter, utsöndrar bukspottkörteln hormonet insulin som svar på hur stor andel av kolhydratinnehållande mat som konsumeras. Hos vissa personer, överreagerar bukspottkörteln och producerar mer insulin än vad som krävs. Montignac trodde att en kolhydratrik kost spelar en central roll i överskott insulinproduktion. Insulin gör det möjligt för glukos att komma in dina celler, men det spelar också en roll i fettförvaring, enligt Montignac.

glykemiskt index

Baserat på teorin att en hög glycemic diet främjar viktökning, lösningen - enligt Montignac - är att anpassa ett lågt glykemiskt diet för att främja viktminskning. Den glykemiskt index är ett rankingsystem från noll till 100 som mäter hur snabbt och drastiskt en kolhydrat mat höjer blodsockret. Livsmedel som utövar en minimal inverkan på blodsockret har en låg ranking och livsmedel som har en stor inverkan har en hög ranking.

klinisk Support

Forskare jämförde effekterna av ett lågt glykemiskt diet framställd enligt Montignac metoden American Heart Association diet på överviktiga män med bukfetma. Bär övervikt i din midsection är kopplat till en ökad risk för hjärtsjukdomar. Den lågt glykemiskt Montignac-stildieten resulterade i en 35 procent minskning av triglycerider, jämfört med en 25 procent minskning på AHA diet. Dessutom resulterade den Montignac-stildieten i en markant minskning av insulinnivåer, vilket resulterar i mer gynnsam glukosmetabolism, medan AHA dieten gjorde det inte. Den Montignac metoden utövade en mer gynnsam effekt på andra metabola riskfaktorer och kan erbjuda unika fördelar drog studie som publicerades i 2001 företrädes november "British Journal of Clinical Nutrition."

Lågt glykemiskt Foods

Att främja viktminskning, välj kolhydrater med ett glykemiskt index på 50 eller lägre, enligt Montignac metoden. Erhålla en glykemiskt index lista ger ett verktyg för att enkelt identifiera lågt glykemiskt alternativ. Exempel på lågt glykemiskt livsmedel innehåller hummus, hel-vete spaghetti, bönor, linser, magra mejeriprodukter, korn och vete tortilla. Exempel på lågt glykemiskt frukter innehåller päron, persikor, grapefrukt, äpplen och apelsiner. Du skulle undvika högt glykemiskt livsmedel, såsom vitt bröd, vit pasta, vit potatis och vitt mjöl tortillas.

Generella riktlinjer

Den Montignac metoden begränsar inte mängden mat du kan äta, och du behöver inte räkna kolhydrater. Tillsammans med att välja lågt glykemiskt kolhydrater, du äter hälsosamma fetter och magert protein. Målet är att välja näringsrika livsmedel som främjar hälsan. Montignac rekommenderar att välja omättade fetter och undvika mättade sort. Nötter, avokado, vegetabiliska oljor och fisk ger goda källor av omättade fetter. När du har nått din målvikt, kan du expandera till livsmedel med en högre glykemiskt index så länge de är friska och i en måttlig del storlek.