XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man känner igen tecken på anorexia nervosa


I en värld där skönhet är ofta kopplad till tunnhet, är det inte konstigt att fler människor lider av ätstörningar såsom anorexi (anorexia nervosa). De med denna sjukdom blivit besatt withstaying tunn, och deras kroppsuppfattning blir så förvrängd att de börjar tro att de är fett oavsett hur tunn de blir. Om besatthet fortsätter, kan anorexi orsaka livshotande komplikationer, till och med döden. Tidiga insatser kan minska skadorna, men erkänner tecknen är det första steget.

Instruktioner

1 Var medveten om din älskade en tycks ha en intensiv rädsla för att få vikt och är besatt av vikt, kost och motion. Att vara fett är alla anorektiker tänka och prata om.

2 Alert dig själv om din älskades verkar förlora vikt snabbt. Även om anorektiker är ofta under de normala riktlinjer för deras höjd och ålder, de fortfarande ser sig själva som fett. Försök att göra det till en vana att se hur mycket din älskade man äter eller inte äter vid måltiderna och mellan måltiderna.

3 Håll utkik efter tecken på självframkallade kräkningar eller rensning kroppen med användning av laxermedel, diuretika, lavemang och kost-tillskott. Dessa hemliga medel används ofta av anorektiker att hjälpa dem att släppa vikt snabbt.

4 Meddelande om din älskade känns svag, trött, lynnig eller oförmögen att koncentrera sig. Om kroppen inte blir nödvändiga näringsämnen och energi från livsmedel, tenderar att reagera på detta sätt.

5 Observera allvarliga fysiska symptom som uppstår med svält. Håravfall, torr hud, sköra naglar, lila hud färgning av armar och ben och / eller stoppas menstruationer hos kvinnor är alla tecken.

Tips

  • Anorexi utvecklar ofta i adolesence.
  • Anorexi kan orsaka stora hälsoproblem och eventuell död.
  • De som lider av anorexi ofta inte känner igen eller ens förneka att de har ett problem.
  • Tidiga insatser kan minska skadorna.