XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur gör mål March Madness Fästen


Under 2011 män NCAA basketturnering utökas till 68 lag, vilket skapade fyra spela i spel där åtta lag slogs för fyra platser i den slutliga området av 64 lag. När det gäller 64 är inställt, är 32 spel som spelas under de två första dagarna (torsdag och fredag) i turneringen och 16 spel på tredje och fjärde dagar (fredag ​​och lördag) i turneringen, minska fältet till 16 lag. Den andra veckan i turneringen minskar fältet till Final Four. De två nationella semifinal spelas nästa lördag och nationella mästare kröns den första måndagen i april.

Instruktioner

1 Tilldela ett poängvärde för den första omgången av turneringen, som har 32 matcher. ESPN: s konsol utmaning under 2011 tilldelas 10 poäng för varje spel korrekt vald i första omgången. Du kan använda 10, eller om du vill ta itu med mindre summor kan du börja med två poäng för varje rätt val i omgång ett. Om du använder en 10-poängsystem finns 320 möjliga poäng. Om en konsol plockar 28 av de 32 matcher korrekt att konsolen skulle tjäna 280 poäng för runda ett.

2 Dubbla poäng för varje rätt val i omgång två, som består av 16 matcher. Vi kommer att använda 10-punkters bas. Genom att fördubbla de punkter i runda två till 20 poäng för varje rätt plockning, du återigen möjliga 320 poäng, ta intjänade i omgång ett poäng och lägga till dem i intjänade poäng i omgång två.

3 Tilldela 40 poäng för varje rätt val i den tredje omgången. Ta summan rundor ett och två och lägga till dem intjänade poäng i den tredje omgången.

4 Varje rätt val i den fjärde rundan tilldelas 80 poäng. Här tar summan av de tre första rundorna och lägga det till intjänade poäng i omgång fyra.

5 Award 160 poäng för varje rätt val för de nationella semifinalspel. Ta summan från de första fyra omgångarna och lägga till intjänade poäng från de nationella semifinal.

6 Alla spelare som korrekt väljer den nationella mästare skulle tilldelas 320 poäng. Ta summan av de första fem omgångarna och lägga till punkter från den sista omgången och du har den totala poäng för konsolen.

Alternate Scoring

7 Tilldelnings spelare som gör djärva val. Varje lag i basketturnering NCAA tilldelas en ympning 1-16. I traditionell poäng en spelare får samma 10 poäng för ett nummer ett frö vinna i första omgången spelet som han gör för att välja ett nummer 12 frö. Sådd scoring lägger groddpunkter till traditionell poäng.

8 Kansas, en ett frö, besegrade Boston University, en 16 frö, i den första omgången av turneringen 2011. I frö scoring rätt spelare skulle få 11 poäng: 10 poäng för rundan vinna och en poäng för utsädet. Richmond var en 12 frö i 2011 och besegrade Vanderbilt i den första rundan. Richmond vinst skulle vara värt 22 poäng: 10 poäng för rundan vinna och en ytterligare 12 för utsädespunkter.

9 Seed poäng intjänas för varje runda. När Richmond vann sin andra omgången spel i 2011 över Morehead stat som rätt val var värd 32 poäng genom att använda fröet metoden. Seed scoring är kumulativ alla rundor precis som traditionell poäng med möjlighet att tjäna mer poäng genom att korrekt välja lägre seedade lag.

Tips

  • Använda 10-gradig per runda scoring metod gör det möjligt att ha en enkel kontroll på din matte. Varje omgång har möjliga 320 poäng. En perfekt fäste, en där alla 63 matcher väljs korrekt, skulle tjäna 1.920 poäng.
  • Använda fröet alternativet poängsystem är mer komplicerat än traditionella poäng och kräver att poolansvarige att vara försiktig vid tilldelning poäng. Det finns ingen matematik kontroll i alternativet utsäde.